€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

Șeful statului a promulgat legea bugetului de stat

Ştire online publicată Joi, 04 Ianuarie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea bugetului de stat și pe cea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, însă șeful statului atrage atenția asupra unor vulnerabilități.

„Președintele Klaus Iohannis atrage atenția asupra unor vulnerabilități ale bugetului anului 2018 și asupra provocărilor cadrului fiscal-bugetar actual, având în vedere că România are nevoie de un buget credibil și echilibrat, care să urmărească în mod consecvent menținerea obiectivelor fundamentale de stabilitate macroeconomică, predictibilitate și sustenabilitate fiscal-bugetară”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului subliniază că, pentru România, este esențial ca politicile fiscal-bugetare să reintre pe un culoar de responsabilitate și prudență, iar decidenții politici și guvernamentali să nu repete greșelile sau tentațiile unor politici exuberante, precum cele de dinaintea crizei economice, astfel încât bunăstarea românilor să nu fie afectată pe termen mediu și lung.

„Țara noastră trebuie să evite capcana unei creșteri economice nesustenabile, bazate în principal pe consum, deficite bugetare și acumularea de datorie publică”, susține Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui Iohannis, construcția bugetară, ca element procedural, ig-noră recomandările pe care Comisia Europeană le-a formulat în contextul procedurii de deviație semnificativă a deficitului bugetar și, conform acestor recomandări, bugetul național era indicat să revină pe calea consolidării fiscale, prin ajustări anuale ale deficitului bugetar de 0,5% din PIB. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7171 secunde