Ședință la CJC cu numire de directori și împărțire de bani primăriilor

901
Ședință la CJC cu numire de directori și împărțire de bani primăriilor - fondsedintaconsiliuljudetean3-1532446302.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat aleșii județeni, vineri, 27 iulie, în cadrul ședinței ordinare a acestei luni. Întâlnirea va avea loc în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ începând cu ora 13.00. Pe ordinea de zi se află 28 de proiecte de interes județean.

Astfel, aleșii vor trebui să-și dea votul pentru actualizarea monografiei economico-militare a județului Constanța și pentru aprobarea modificării Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri pentru anul 2018, finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța. Totodată, se va vota proiectul ce vizează emiterea acordului Consiliului Județean Constanța în scopul realizării lucrărilor "Montare platformă ridicătoare pentru persoane cu dizabilități și reparații capitale la gard" pentru imobilul Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul" situat în str. Semănătorului nr.8, Constanța.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind emiterea acordului Consiliului Județean Constanța în scopul realizării lucrărilor "Construire imobil parter cu funcțiunea secundară de centrală termică și spălătorie" pentru imobilul Centrul de Plasament Traian, situat în strada Nicolae Mandoi nr.15, Constanța.

Un alt proiect ce urmează să fie votat de consilierii județeni face referire la însușirea în domeniul public al județului Constanța a unui imobil situat în strada Piatra Craiului nr.4 din municipiul Constanța. Mai exact, este vorba despre imobilul în care urmează să funcționeze "Casa Soarelui" și se va utiliza pentru înființarea compartimentului de îngrijiri paliative în cadrul secției de oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

În ceea ce privește domeniul sănătății, consilierii județeni urmează să voteze proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului liniilor de gardă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța, proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Clinic de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța. În plus, aleșii vor discuta și despre aprobarea închirierii prin licitație publică deschisă, a unor spații aflate în proprietatea publică a județului Constanța și în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța, în scopul desfășurării de activități comerciale.

Bîlbă și Păuleanu,

directori interimari

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi face referire la aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului directorului general/manager la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă. Din documente reiese că acesta a obținut 8,23 la evaluarea finală. Și proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului directorului Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, se află pe ordinea de zi. Potrivit actelor, aceasta a obținut nota 10 la evaluare finală. De altfel, cei doi directori, Adrian Bîlbă și Doina Păuleanu vor fi numiți, în continuare, directori interimari, începând cu data de 1 august 2018 și până la ocuparea funcției prin concurs. În acest context, consilierii județeni vor trebui să aprobe două proiecte ce fac referire la Caietul de obiective, la Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, la Caietul de obiective și la Regulamentul de organizare și desfășurare pentru analizarea noului proiect de management al managerului de la Muzeul de Artă Constanța.

Și pentru că nu mai este mult până la toamnă, reprezentanții județului se pregătesc deja pentru organizarea evenimentului "Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean - Ediția 2018", inițiator fiind președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Pe de altă parte, aleșii vor trebui să mai împartă din banii județului și primăriilor. Drept urmare, se vor repartiza pe unități administrativ-teritoriale diverse sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2018.

Rămâne de văzut la fața locului la cine vor ajunge banii deoarece, la momentul de față, acestea nu au fost făcute publice.

În altă ordine de idei, mai urmează să fie aprobat și un proiect privind darea în folosință gratuită Federației Române de Motociclism a Sălii de Expoziție și parcarea laterală a Pavilionului Expozițional Constanța, în perioada 17-19 august 2018, pentru desfășurarea evenimentului sportiv Cupa României "Filantropica" la SuperEnduro, proiect inițiat de vicepreședintele CJC Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5278 secunde