Securitate sporită pentru sălile în care Comisia SRI își desfășoară activitatea

158
Securitate sporită pentru sălile în care Comisia SRI își desfășoară activitatea - manda-1518542900.jpg
Incintele în care Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI își desfășoară activitatea ar putea deveni zone de securitate clasa I, după ce conducerea comisiei a trimis marți o solicitare Secretariatului General al Camerei Deputaților în acest sens.


"Am decis să sesizăm Secretariatul General al Camerei Deputaților ca incintele în care comisia își desfășoară activitatea, fie birouri, fie sala de plen - să fie parcurși pașii necesari pentru ca acestea să fie declarate și să corespundă exigențelor zonei de securitate clasa I. Nu putem să discutăm aspecte care înseamnă secret de stat, secret de serviciu sau secret de stat de importanță deosebită în niște săli în care ar putea exista pericolul scurgerii de informații", a spus președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, dacă există o zonă securizată la nivelul PM din Palatul Parlamentului, "este foarte bine".


"Există exigențele legislației în care persoanele care intră trebuie să respecte anumite norme, există protecția ca aceste informații să nu fie preluate din afara acestei camere. Dacă sunt respectate, este foarte bine, dacă nu, Camera Deputaților ar trebui să parcurgă pașii necesari ca toate aceste exigențe legislative să fie respectate. Nu există audit, sunt niște dotări minime necesare care trebuie să fie, e clar că Secretariatul Camerei Deputaților trebuie să urmărească dacă există și există instituții - iar ORNISS și SRI care auditează și dau astfel de certificat, inclusiv stabilesc procedurile și pașii de urmat când se intră în sală, când se iese din sală. (...) Credem că atunci când discutăm subiecte care fac referire la documente secrete trebuie să respectăm litera legii, chiar dacă până acum nu s-a întâmplat niciun incident", a adăugat senatorul PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Politică-Administrație : Vlad Cosma ar fi plecat din România
Pagina a fost generata in 1.0082 secunde