Se schimbă Constanța la față? "Va fi introdus conceptul de smart city"

2057

Articole de la același autor

Trei zone importante din municipiul Constanța vor avea o altă înfățișare dacă proiectele ce se află, deocamdată, pe lista de priorități a reprezentanților administrației publice locale vor fi duse la bun sfârșit. Concret, este vorba despre modernizarea zonei cuprinse între Bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei, a străzii Ștefan cel Mare, a porțiunii cuprinse între Gara CFR și stațiunea Mamaia, dar și reamenajarea spațiului public din zona Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat, ieri, pe aleșii locali la ședința ordinară a lunii martie. Întâlnirea a avut loc în Aula "Gavrilă Rican" a Universității Maritime Constanța.

Pe ordinea de zi s-au aflat 46 de proiecte de hotărâri, alte trei proiecte fiind introduse pe ordinea de zi suplimentară. Cu toate acestea, șapte proiecte au fost retrase. Ulterior, două dintre ele nu au trecut de votul aleșilor locali.

Mai exact, cel care viza completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța și cel care făcea referire la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unui imobil S+P+5-8E- hotel-apartament în stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor fiind SC Real Estate Investment SRL.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost validați în funcțiile de consilieri locali, din partea PNL, Florin Tudor Gavrilă și Marius Tulică. Cei doi îi înlocuiesc în funcții pe foștii liberali care și-au pierdut mandatele, Romeo Rezeanu și Horia Marius Căliminte. În acest context, cei doi au depus jurământul de credință.

Au urmat explicațiile primarului Decebal Făgădău referitoare la unele proiecte ce necesitau mai multe detalii.

"Vă propun să votăm câteva proiecte extrem de importante. Pentru că termenul limită este destul de strâns, pentru că ghidurile de finanțare au fost mai puțin aplicate, după multe divergențe de opinie, ajungem astăzi să supunem aprobării proiecte importante pentru orașul nostru. Este vorba despre proiectele 5,6, 7 și 11", a spus primarul Decebal Făgădău.

Se înființează un centru dedicat persoanelor fără adăpost

Mai exact, edilul a făcut referire la proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivelor de investiții privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei, accesul și mobilitatea pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia și avizarea documentației pentru lucrările de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru reamenajarea spațiului public din zona Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

În acest context, edilul a mai adăugat că aceste proiecte fac referire la o regândire a relației pieton-șofer-biciclist. El a mai spus că va fi introdus conceptul de smart city, se vor planta arbori adecvați și se vor trasa benzi de circulație dedicate transportului în comun. În plus, în cadrul acestor proiecte, fiecare arbore tăiat va fi înlocuit cu alți cinci.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, aleșii locali au aprobat înființarea "Centrului pentru persoane fără adăpost Sfânta Filofteia", ce va funcționa în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială. Centrul va avea două componente: adăpost de noapte și centru de zi pentru integrare.

"Acest centru va funcționa 24 din 24. Este un model de parteneriat, fiecare a venit cu ce a putut. Vorbim de 35 de bărbați și 35 de femei fără adăpost. În loc să doarmă prin scările blocului, îi așteptăm la centru. Prin acest proiect, vom ajuta și Urgența spitalului, pentru că mulți ajung la UPU doar pentru a avea un acoperiș deasupra capului", a spus primarul Decebal Făgădău. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Septembrie 2018
Stire din Social : Competiție de proiecte Smart City
Pagina a fost generata in 0.3059 secunde