Se rupe USL? Ministrul Ioan Rus l-a acuzat pe Crin Antonescu de presiuni asupra sa

559
1
Se rupe USL? Ministrul Ioan Rus l-a acuzat pe Crin Antonescu de presiuni asupra sa - ioanrus-1344269592.jpg

Deși în urmă cu ceva timp, Crin Antonescu spunea despre Traian Băsescu că "se bagă în treburile Guvernului Boc unde dă ordine", se pare că, lucrurile stau exact invers.
Dacă Traian Băsescu nu a fost acuzat, timp de opt ani de zile, de niciun ministru că ar face presiuni asupra Guvernului, nu același lucru se poate spune despre președintele interimar Crin Antonescu.
Sătul de toate presiunile care s-au făcut asupra lui și a colegului său, ministrul Victor Paul Dobre, în cursul zilei de ieri, ministrul MAI, Ioan Rus, a ieșit la rampă și și-a anunțat demisia.
Discordia dintre PNL și PSD a pornit de la listele electorale privind organizarea referendumului, unde Ioan Rus ar fi trebuit să declare mai puțini cetățeni cu drept de vot, lucru care ar fi dus la validarea referendumului și, implicit, la demiterea președintelui Traian Băsescu.
În schimb, Ioan Rus a declarat că pe listele electorale pentru alegerile locale au fost 18.315.880 de cetățeni cu drept de vot, iar pentru referendum, aceste liste au fost curățate de alegători care într-un fel sau altul nu mai aveau drept de vot, fiind trecute 18.294.514 persoane, cu 21.366 mai puține.
În cursul zilei de ieri, Ioan Rus a anunțat că și-a dat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.
Înainte de a-și anunța demisia, Ioan Rus a explicat evoluția numărului persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale permanente între alegerile locale și referendumul pentru demiterea președintelui, menționând că la cel de-al doilea scrutin au fost cu 21.366 mai puține persoane.
"Alegerile locale din acest an s-au organizat în baza unor liste electorale și a unui calendar, aprobat de Guvernul Ungureanu, fără a fi contestate de vreun partid politic. După acest referendum, pe care noi spunem că l-am organizat bine, CCR ne-a cerut date despre listele electorale, iar ministerul a dat curs solicitării. Asupra mea și a ministerului s-au exercitat nenumărate presiuni, discuții și aprecieri din partea politicienilor români, începând cu Traian Băsescu și terminând cu Crin Antonescu. Eu consider de neacceptat, motiv pentru care mi-am înaintat demisia. Eu sunt un politician corect și limitele demnității mele mi le stabilesc singur. Nu pot fi părtaș la nimic din ce înseamnă nerespectarea legii în România. Pentru că nu se află în țară, ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, m-a rugat să-i anunț și lui demisia", a spus Ioan Rus.
În acest context, dacă despre anumite presiuni venite din partea lui Traian Băsescu și pretinse de Ioan Rus s-ar putea spune că sunt făcute împotriva unui adversar politic, nu același lucru se poate spune despre Crin Antonescu. Astfel, datorită declarațiilor făcute de un membru marcant al PSD cum este Ioan Rus, este posibil ca frăția USL să se rupă mult mai repede decât se așteaptă românii învățați cu jongleriile de pe scena politică românească.



Comentează știrea

Bojidar
7 august 2012
Referedumul si C.C.

JUSTITIE = ADEVAR. VIII - MORTII = MINUS in ultimii 20 de ani in Romania. 1. Cifra de 18.308.612 alegători înscriși pe Listele electorale permanente, sustinuta de Ioan Rus, este cifra viilor și morților cu drept de vot, inclusiv Elodia si Pacepa. 2) Cifra de 16.527.971 de alegători are la baza comunicatul, Institutului Național de Statistică, că după recensămîntul populației și locuințelor din anul 2011, s-a stabilit că populația totală a României a fost de 20.254.866 de locuitori, din care 18,4% sînt minori, adică 3.726.895 de persoane. 3) Cifra de 17.842.103 de alegători, a fost precizata în scris, în Hot. C. C. nr. 3/2003, Mon. Of. nr. 758/2003. De atunci, populația României a scăzut dramatic, ca urmare a "Sa traiti bine". Acum, C. C. poate să uite de această cifră și să raporteze numărul votanților la referendumul din 29 iulie 2012 la viii și morții comunicați de ex-ministrul Rus ca fiind înscriși pe listele electorale? Cvorumul de prezență impus de C. C. basista a condus la încălcarea flagrantă a recomandărilor Comisiei de la Veneția, anume că "NU se recomandă următoarele: un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare...". Ce vină au cei aproape 8,5 milioane de alegători care s-au prezentat la referendum și de ce numărul lor să fie raportat la numărul celor înscriși în listele false, la care face trimitere ex-ministrul Ioan Rus? Daca Curtea Constitutionala incalca prevederile din Lege, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza "Listele electorale permanente" ar trebui dizolvata de urgenta. Ex-ministru Rus nu este naiv, a facut si face joc dublu. P.S. Multe raspunsuri (dosare santaj) sunt in camera de la Cotroceni sigilata in mod abuziv de Basescu. Doar este domeniul public al statului, iar statul sunt eu (Basescu). "Statul sunt eu" sunt cuvintele lui Ludovic al XIV-lea spuse in Parlamentul francez.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7272 secunde