Se rupe coaliția? Ce spune Călin Popescu Tăriceanu

210

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, ieri, că nu a avut de gând, nu are de gând și nici nu va avea de gând să rupă actuala coaliție de guvernare.

"Am văzut zvonuri care s-au răspândit în stânga, dreapta, cu o rapiditate fantastică și care dădeau drept sigură, dar nu numai la nivel jurnalistic am auzit acest zvon care a circulat în ultimele zile, ruperea coaliției, Tăriceanu - prim-ministru al unui guvern bazat pe o majoritate cu PNL, cu USR și așa mai departe. Am să vă spun de la început, ca să fie lucrurile clare: nu am avut de gând, nu am de gând și nici nu voi avea de gând să rup coaliția. Și același lucru cred că-l împărtășește și colegul meu, președintele PSD, domnul Dragnea", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3, întrebat despre posibilitatea ruperii coaliției PSD-ALDE.

Liderul ALDE a explicat că, în opinia sa, acest scenariu a pornit de la momentul invitării la Cotroceni de către șeful statului a partidelor parlamentare, când el a dat o serie de declarații care au fost interpretate distorsionat, referindu-se la proiectul pe care l-a inițiat privind realizarea unui acord politic în domeniul justiției lansat către toate partidele parlamentare.

"Dacă o să vă uitați în documentul pe care l-am trimis, fiind, practic, o invitație la dialog între partidele parlamentare, pentru ca să ne punem cât de cât de acord și să putem merge mai departe cu definitivarea, desăvârșirea reformei în justiție, o să vă dați seama că n-are nicio legătură cu speculațiile care s-au făcut", a spus el.

Președintele ALDE a punctat că actuala coaliție de guvernare va merge mai departe, întrucât programul de guvernare trebuie îndeplinit.

"De ce cred că va merge coaliția mai departe? Pentru că noi, în fond, mă refer la PSD și la ALDE, ne-am angajat în fața românilor la un program politic și economic. Programul politic a fost clar - să facem o reformă în justiție și să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte, să punem capăt tuturor abuzurilor, exceselor, lucrurilor care au ieșit clar din normele statului de drept și, pe de altă parte, avem și un program economic care înseamnă creștere economică, bunăstare pentru români, adică salarii, pensii mai mari, o performanță și un climat mai bun în domeniul antreprenorial și așa mai departe, infrastructură, pe învățământ, pe educație, pe transporturi. Deci, avem niște lucruri la care ne-am angajat și eu cred că avem această responsabilitate, în pofida unor momente care pot să apară, diferențe de analiză și acest lucru nu e nimic grav", a mai explicat Călin Popescu Tăriceanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2781 secunde