Se revine la alegerea primarilor în două tururi? Ce spune premierul Orban

233
Se revine la alegerea primarilor în două tururi? Ce spune premierul Orban - serevinelaalegerea-1576103245.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că a constatat că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, totul este ca această majoritate să se mobilizeze și să introducă actul normativ pe ordinea de zi.


Premierul Ludovic Orban a avut, ieri, la Palatul Parlamentului, o întâlnire cu reprezentanți ai USR, UDMR, Pro România, PMP, ALDE și grupul minorităților naționale.


"Am discutat acest subiect privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Eu vă spun că am constatat că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea acestui proiect, totul este să ne mobilizăm și să reușim să îl introducem pe ordinea de zi a plenului, pentru că dacă suntem mobilizați deținem voturile necesare pentru a putea asigura reușita acestui proiect", a spus premierul Ludovic Orban, la Digi24, întrebat dacă pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin Guvernul își va asuma răspunderea.


El a menționat că UDMR nu susține această modificare.
În altă ordine de idei, zilele trecute, Alianța USR-PLUS i-a solicitat premierului Ludovic Orban organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.


"Îi cerem premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de amenințările PSD și UDMR cu moțiune de cenzură și îi reamintim că avem un protocol semnat la învestirea acestui guvern prin care s-a angajat să facă tot ce ține de guvern pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi. Este esențial pentru democrația din România, să redeschidem democrația la nivel local, acolo unde contează. Avem primari aleși de municipii aleși cu 8-9%. Vrem, pentru cetățeni, la revenirea de primari în două tururi de scrutin", a spus Ionuț Moșteanu, membru în Biroul Național USR, potrivit unui comunicat de presă.


"Aș sublinia încă o dată cerința noastră către premierul Ludovic Orban, să nu se lase șantajat. Cetățenii României să-și poată alege primarii în două tururi. Dacă ne uităm la București, avem 1,8 milioane de cetățeni, iar primarul actual a fost ales de mai puțin de 300.000 de oameni. Nu e un lucru care să fie motiv de mândrie. Credem că lucrul acesta trebuie schimbat acum", a subliniat Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București.


Reamintim că în acordul semnat de PNL și USR pentru susținerea Guvernului Orban era stipulată și modificarea legislației electorale pentru revenirea la alegerea primarilor și a președinților de consilii județene prin vot în 2 tururi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6126 secunde