Scăpăm de aglomerația din sezonul estival? Consilierii județeni, vot favorabil pentru construirea unui sens giratoriu la Eforie Sud

1369
Scăpăm de aglomerația din sezonul estival? Consilierii județeni, vot favorabil pentru construirea unui sens giratoriu la Eforie Sud - consilieriijudeteni-1538148966.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, vineri, 28 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a acestei luni. Întâlnirea a avut loc, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi s-au aflat 36 de proiecte care au trecut de votul consilierilor județeni. Printre acestea s-a aflat și cel care face referire la aprobarea delegării de atribuții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în vederea asigurării serviciilor de transport și hrană pentru copiii care frecventează cursurile Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă "Delfinul" Constanța, "Maria Montessori" Constanța și "Albatros" Constanța, pentru anii școlari 2018-2020.

Un alt proiect a vizat aprobarea închirierii, prin licitație publică deschisă cu strigare, a unor spații aflate în proprietatea publică a județului Constanța și în administrarea Centrului de Excelență în Turism și Servicii Tomis, în scopul desfășurării activităților cu caracter turistic sau conexe sectorului turistic.

Totodată, consilierii județeni au votat proiectul ce vizează aprobarea transmiterii unei solicitări către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Sănătății, în vederea aprobării schimbării destinației unui teren în suprafață de 950 mp aflat în proprietatea județului Constanța și administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța.

Concret, este vorba despre un teren aferent secției Recuperare Fizică și Balneologie din Eforie Sud, unde urmează să se realizeze un sens giratoriu, în zona intersecției străzii Republicii (DN 39/E87) cu strada Doctor Climescu. Potrivit acestei hotărâri, unitatea administrativ teritorială a orașului Eforie va ceda județului Constanța în schimbul terenului solicitat o altă suprafață de teren de 950 mp, aflat în vecinătatea Secției Recuperare Fizică și Balneologie, în vederea reîntregirii terenului aferent Secției Recuperare Fizică și Balneologie din Eforie Sud.

Din nota de fundamentare privind realizarea sensului giratoriu întocmită de Direcția Administrarea Domeniul Public și Privat din cadrul Primăriei Eforie și înregistrată la Consiliul Județean Constanța rezultă că drumul european 87 nu mai poate prelua capacitatea fluxurilor de trafic în timpul sezonului estival, motiv pentru care este necesar construirea unui sens giratoriu.

Tot în cadrul ședinței de vineri s-a mai stabilit să se acorde diverse stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

Alt proiect aprobat făcea referire la formularea unei solicitări de preluare a construcției Monument de for public "Crucea Eroilor români căzuți în primul război mondial" și a terenului aferent acestuia în suprafață de 1400 mp, din domeniul public al UAT Topraisar și administrarea Consiliului Local Topraisar în domeniul public al Județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța.

În plus, aleșii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului "Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu", dar și proiectul "Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria-DN 22/Tariverde".

Alte proiecte au vizat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2018 pentru Direcția de Pază a Județului Constanța, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Teatrul de Stat Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța.

În altă ordine de idei, consilierii județeni au dat curs solicitărilor venite din partea a 35 de primari care nu se mai descurcă doar cu banii de la bugetul local. În acest sens, aleșii au votat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe 2018. În total, 35 de primării au primit suma totală de 3.475.000 lei, bani necesari pentru diverse proiecte de dezvoltare locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3598 secunde