Scandal în PNL! Se cere demisia lui Ludovic Orban. Care este motivul

1121
Scandal în PNL! Se cere demisia lui Ludovic Orban. Care este motivul - seceredemisia-1559502533.jpg

Articole de la același autor

După euforia rezultatului pozitiv al alegerilor europarlamentare, liberalii au trecut la extrema cealaltă, un primar liberal cerând demisia președintelui PNL, Ludovic Orban. Mai exact, edilul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, solicită demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL, în urma afirmațiilor referitoare la impozitarea veniturilor angajaților din domeniul IT.


"Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Partidului Național Liberal! Ca cetățean al României care crede în oprirea declinului și în restartarea în bine a țării lui, ca președinte al PNL Târgu Jiu și ca primar ales de români patrioți, într-unul dintre cele mai roșii județe ale țării - Gorj - luând act de declarațiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care dorește diminuarea veniturilor IT-iștilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile și principiile liberale și că nu mai poate rămâne nicio zi în fruntea Partidului Național Liberal. Niciun bun român nu poate cere și nu poate anunța demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiștilor IT din România și împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliția PSD-ALDE", a scris Romanescu, duminică, pe Facebook.


În opinia sa, o creștere a prețului serviciilor din domeniul IT ar provoca în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanților.
"Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestații IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanț. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-iști din România ar lua, și ei, drumul Occidentului. Sectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susținere și, cu toate acestea, deficitul de resurse umane în domeniu se menține la cote ridicate. Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenția, care trebuie încurajat și ajutat să se dezvolte. Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriașe în toate statele civilizate și pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm și alte măsuri de susținere", susține primarul.
El consideră că Ludovic Orban a angrenat partidul, fără nicio consultare internă prealabilă, în discuții referitoare la măsuri care ar afecta mediul privat.


"Această ultimă declarație a domnului Ludovic Orban încheie un lung șir de poziționări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulți să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul și cu ALDE și să eticheteze acest partid național și istoric drept aceeași mizerie. Am ajuns în situația în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat și decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-și mențină influența asupra unor categorii largi de cetățeni, ajutat de declarațiile prostești ale unui președinte PNL slab, care nu înțelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-și merită locul în fruntea Partidului Național Liberal și consider că ar trebui să-și prezinte de urgență demisia", adaugă primarul.


XXX


Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. 


"Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat", a spus Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5162 secunde