Scandal în PNL după referendum. Reacția lui Ludovic Orban

166
Scandal în PNL după referendum. Reacția lui Ludovic Orban - 077489074mediafaxfotoandreeaalex-1538990709.jpg
Ludovic Orban, președintele PNL, a afirmat luni că ar fi preferat ca pozițiile publice exprimate de unii colegii ai săi la adresa conducerii partidului să fie exprimate la adresa "eșecului lamentabil al PSD", și a adăugat că orice nemulțumire ar trebui exprimată în interiorul formațiunii, scrie realitatea.net

"În ceea ce privește pozițiile unor colegi de-ai mei, aș fi preferat ca pozițiile lor publice, mai mult sau mai puțin coordonate, să arate acest eșec lamentabil al PSD-ului și să-și concentreze întreaga energie pentru eforturile PNL de a scăpa România de această guvernare nocivă, de această guvernare care distruge imaginea României și care produce atât rău în societatea românească", a declarat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică la Digi 24, potrivit Agerpres.

El a dorit să precizeze că, de când este lider al PNL, a participat la sute de evenimente în peste 400 de localități, având astfel o relație și o comunicare directă cu cetățenii.

"Am inițiat o hotărâre a Consiliului Național exact în sensul deschiderii către societate și comunicării directe la toate nivelele între reprezentanții Partidului Național Liberal și cetățeni. Această hotărâre (...) a determinat o schimbare profundă în ceea ce privește deschiderea reprezentanților PNL în consilii locale, în consilii județene, în Parlamentul României, a conducerilor locale, județene și chiar a conducerii naționale către cetățean. PNL este cel mai democratic, cel mai transparent partid. Este partidul care permite exprimarea opiniilor, sigur în interiorul PNL, pentru că a ieși cu critici și cu acuzații în public împotriva partidului nu face altceva decât să afecteze imaginea partidului. Aș fi preferat ca punctele de vedere exprimate de către unii dintre colegii mei să fi fost exprimate în reuniunile statutare ale partidului ", a afirmat Orban, întrebat cum comentează afirmațiile conform nu comunică suficient de bine cu electoratul liberal și că nu se consultă suficient cu colegii de partid în luarea unor decizii importante.

Ludovic Orban susține că, în urma referendumului pentru modificarea Constituției, "PNL nu are niciun fel de problemă".

"Noi nu am fost implicați în niciun fel în organizarea referendumului, nu am impus membrilor PNL niciun fel de conduită și de poziționare politică. Dimpotrivă, am lăsat deplină libertate membrilor PNL să acționeze conform propriilor convingeri ", a spus Orban.

Orban a amintit că a votat la referendum conform propriilor convingeri: "Eu cred că și eu am libertatea, așa cum am lăsat libertatea colegilor mei, să votez propriilor convingeri".

Întrebat dacă intenționează să aibă o discuție cu "tabăra nemulțumiților" din partid, Orban a susținut că el este "într-o discuție permanentă" cu colegii de partid. "Nu există președinte al PNL care să fi fost mai deschis spre comunicare cu colegii săi, indiferent dacă au sau nu au funcții. (...) Pe de altă parte, toți membrii PNL trebuie să înțeleagă că dacă au ceva de spus, dacă au propuneri, dacă au opinii de exprimat trebuie să și le exprime în interiorul PNL. Decât să-și consume energia politică, mai puțin pentru a transmite în exteriorul partidului mesaje negative despre partid, trebuie să-și consume energia în bătălia politică pe viață și pe moarte pe care am declanșat-o în lupta cu PSD", a adăugat liderul liberalilor.

Liberalul Cătălin Predoiu a lansat un atac dur la adresa liderului partidului, Ludovic Orban, afirmând că acesta nu poate șterge cu buretele palmaresul său pentru PNL: "zero!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0902 secunde