S-au împăcat sub umbrela ALDE. Chiru și Banias s-au reîmprietenit cu gândul la Primăria Constanța

2090
7
S-au împăcat sub umbrela ALDE. Chiru și Banias s-au reîmprietenit cu gândul la Primăria Constanța - alegeripdlconstantaalexi175-1460473533.jpg

Articole de la același autor

Senatorul Gigi Chiru a plecat din PNL și s-a înscris în ALDE. În plus, a acceptat preluarea conducerii Organizației Municipale ALDE Constanța și, implicit, o candidatură pentru Primăria Constanța.

"În urma discuțiilor purtate cu pre-ședintele Călin Popescu Tăriceanu, am convenit să preiau conducerea Organizației Municipale ALDE Constanța. Tensiunile din ultima vreme din PNL m-au determinat să aleg un nou proiect politic. Nu a fost o decizie ușoară, însă cred că am făcut alegerea corectă. Am demonstrat că sunt un om de echipă și este bine cunoscut că sunt o persoană implicată și luptătoare. Cât timp am condus organizația județeană a Partidului Democrat Liberal, am avut în jurul meu o adevărată echipă, alături de care am dus bătălii electorale grele și am făcut opoziție cu adevărat atunci când nimeni nu a făcut acest lucru. Îmi propun ca, împreună cu cei care mă susțin în acest proiect și cu noii colegi din ALDE, să devenim cel mai puternic partid de dreapta din Constanța", a declarat senatorul Gigi Chiru.

Întrebat care este relația sa cu actualul președinte al Organizației Județene ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias, cunoscute fiind divergențele dintre cei doi, Chiru a lăsat de înțeles că lucrurile sunt pe făgașul cel bun.

"Sunt relații civilizate, ca între doi oameni politici care își doresc să crească un partid. Am lăsat în urmă tot ce a fost urât între noi pentru că suntem oameni politici și acum avem un țel comun. Mai exact, ne dorim să creștem acest partid la Constanța. Eu cred că este loc pentru amândoi", a adăugat Gigi Chiru.

La rândul său, și senatorul Mircea Banias a spus că relațiile dintre el și Chiru sunt relații civilizate, bazate pe construcția unui partid.

"Amândoi suntem oameni politici, iar în politică accepți multe lucruri din dorința de a avea un rezultat bun pentru partid. Indiferent de ce a fost între noi în trecut, acestea rămân în trecut. Acum, trebuie să ne concentrăm pe rezultate bune în alegerile care ne așteaptă", a declarat Mircea Banias.

Dragomir: Motivul plecării - candidatura la Primărie

În altă ordine de idei, întrebat dacă din punctul său de vedere consideră o pierdere plecarea lui Chiru din PNL, președintele liberalilor de la malul mării, deputatul Gheorghe Dragomir, a fost scurt în declarație, menționând că, singurul motiv pentru care Chiru a plecat din PNL constă în faptul că nu i s-a aprobat candidatura la Primăria Constanța din partea partidului, liberalii preferând pe altcineva pentru această competiție.

"Îi respect decizia. Sunt convins că, singurul motiv pentru care senatorul Gigi Chiru a plecat este cel de a-și urmări obiectivul de a candida la Primăria Constanța. Nu știu dacă vor mai pleca și alți oameni din PNL, mă refer la cei din vechiul PDL. Nu am fost informat, însă o să ne dăm seama în următoarele zile", a declarat liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

Cu alte cuvinte, cine crede că politica este ușoară, probabil, se înșeală dacă nu ia în calcul că oameni care erau adversari politici, care s-au certat și s-au luptat pentru supremație de ajunseseră să se ocolească atunci când se vedeau pe holurile Senatului, sunt nevoiți acum să stea la aceeași masă, la același partid.

Foști colegi de partid, la defunctul PDL, Gigi Chiru și Mircea Banias au ajuns pe poziții divergente în urmă cu câțiva ani, atunci când Gigi Chiru a câștigat conducerea Organizației Județene a PDL Constanța în detrimentul lui Mircea Banias, care era lider al formațiunii de la malul mării. Rănit în orgoliul propriu, la un an de la înfrângere, Mircea Banias a părăsit PDL în anul 2012 și s-a înscris în Partidul Conservator, iar ulterior, în ALDE. Ca o ironie a sorții, Banias nu a scăpat de Chiru nici la alegerile parlamentare din 2012, atunci când amândoi au candidat pentru Colegiul 4 Senat. Și, surprinzător sau nu, amândoi au câștigat. Banias a ajuns senator pe baza voturilor primite de la USL, iar Chiru a ajuns senator în urma redistribuirii.

O altă asemănare între cei doi o constituie faptul că amândoi au dosare penale fiind acuzați de corupție, însă sub rezerva prezumției de nevinovăție, deoarece niciunul dintre ei nu a fost dovedit infractor, procesele lor fiind încă pe rolul instanțelor de judecată.

Așadar, în același timp cu înscrierea lui Chiru în ALDE, formațiune politică condusă în județ de Banias se poate spune că cei doi au îngropat securea războiului de dragul partidului lui Tăriceanu. 

Comentează știrea

Mociu C
13 aprilie 2016
Pentru Ovidiu votați-l pe traseistul Zdreanță Scupra

Eu personal o să-l votez pe Zdreanță În felul ăsta voi avea și eu ocazia să votez desăvîrșirea. Vreau sa spun desăvîrșirea în prostie, în hoție și în nesimțire. Are realizări minunate: a dat afară din toate posturile oamenii capabili și i-a înlocuit cu scursori ale societăți. Și-a pus jarteaua într-o funcție în care face un simgur lucru bun și anume se întreabă încontinuu ce dracu caută ea în funcția aia. În urmă cu 4 ani Zdreanță a mișcat 3 pietre la sensul giratoriu, pt. că potaia promisese în campanie că va face sens giratoriu, dar a obosit și n-a mai făcut nimic. Acum, potaia amăgitoare, s-a gîndit că trebuie să amăgească din nou, dar ce face acolo e cea mai mare mizerie făcută în Ovidiu în ultimul sfert de secol: parcare pt. borîtul Fane și grădină în mijlocul străzii. Hai să trăiești Zdreanță. Ca păstîrnacul. În pămînt. În pămîntul pe care l-ai trîntit în mijlocul străzii.

ath
13 aprilie 2016
Nea Gigi Chiru,ca dacul care a coborat de pe Columna

Nea Gigi nu are nicio sansa in fata lui Fagadau.El este un fel de Badea Cartan al nostru.Din patru in patru ani,nea Gigi coboara de pe Columna lui Traian ca sa ne aduca aminte ca in Constanta mai exista opozitie.Nea Gigi Chiru face poze cu "italienii",uimiti sa vada un dac in viata si urca din nou la cucurigu,acolo unde canta cocosul.Cat despre ceilalti candidati la scaunul de primar,cred ca ei vor ajunge doar simple trofee de vanatoare pentru clanul Mazare$Fagadau.Capul amiralului Chitac va sta atarnat pe un perete in biroul lui Fagadau.Viitorul primar,azi viceprimar, se va mandri cu doua coarne de liberal atarnate la loc de cinste.Despre Mihai Petre,independentul,ce sa mai spun.Blana lui,la fel ca blana ursului din padure,va ajunge pres in biroul lui Fagadau.Mi-l imaginez pe Fagadau cum se fotografiaza cu arma de vanatoare intr-o mana si un picior ridicat pe capul lui Mihai Petre.Despre alti candidati la scaunul de primar ? Doar mistreti,trofee de duzina.Probabil ca vor sta impaiati in antecamera primarului Fagadau,primar ales de Mazare.

MIHAI
13 aprilie 2016
TUSEA SI CU JUNGHIUL

Nici istoria locala nu-i va retine in memorie pe cei doi distrugatori de organizatie .Amandoi s-au inconjurat de o clica motovata doar de intrigi si interese personale . Amandoi fac dovada faptului ca dupa ce doi politicianisti rivali se injura , se scuipa si se tavalesc in mocirla , cu primul prilej , dar mai ales cand interesele natiunii le cer , se reimprietenesc , se ling reciproc pe obrazele murdarite si trec sa faca tot ce au facut pana atunci , adica nimic . Aceste specimen politicianiste nu mai pot trai fara functie , fara ca sa fie adulati de un cerc de țâțări . Se simt onorati sa conduca partidulete parazitare compuse din traseisti . Consecventa lor in lupta pe care o duc pentru fericirea noastra ,si " sacrificiile " facute pe altarul vitelului de aur , merita sa se ia initiativa unei legi prin care acestia sa fie decorati cu ordine speciale ca de ex. " Primar onorific " si " Presedinte de partid onorific " si, desigur cate un bust in fata sediilor respective . Cat timp acesti indivizi vor obtine 0,001 % la alegeri , e greu sa credem ca se va schimba ceva in politica romaneasca .

Nicu
13 aprilie 2016
@ Mociu C

Nea Costele ai perfecta dreptate in privinta porcariei pe care Scupra a facuto acolo. A ingustat strada in cel mai tembel mod posibil, a facut borduri inalte si a facut parcare pentru tigani. Porcaria asta a pus capac la toate excrocheriile pe care lea facut.Sigur la alegeri pierde primaria

nicu
13 aprilie 2016
Uniti pentru ciolan

Se vede ca ciolanu e buuuun

CLAUDIA
13 aprilie 2016
CHIRU?????/DOAMNE FEREASCA FANTUL...

LUMINITA CHIRU .....NU ESTE CEA CARE ARE LA SIBIOARA FERMA?SE AUDE CA ACOLO ADUCE CATEII SI-I OMORA......ARE SI FERMA DE PORCI....!!!RAI "OAMENI"...DATI DRACULUI DE RAI...AVARI .....!!!!DOAMNE FERESTE SA AJUNGA EI SA CONDUCA CONSTANTA...DOAMNE FERESTE!!!!

ADEVARUL
27 aprilie 2016
Gigi Chiru se foloseste de oameni

Din pacate Gigi Chiru a dat cu piciorul oamenilor care l-au ajutat din suflet, de fapt trasatura existentiala a tuturor politicienii ajunsi in plan politic, dar spre uimirea lor cartea castigatoare le arata si cealalta parte a sa, la felul cum au ales sa-i rasplateasca pe cei loiali lor, cu dezinteres de asi onora promisiunile si cu piciorul atunci cand nu au mai avut nevoie de ei . Singur ti-ai ales soarta, Gigi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7786 secunde