România nu recunoaște alegerile din Crimeea

163
România nu recunoaște alegerile din Crimeea - mae04635600-1521658404.jpg
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu.


"Ministerul Afacerilor Externe reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre. MAE reafirmă și cu acest prilej sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional", au transmis reprezentanții MAE prin intermediul unui comunicat de presă.


Conform agenției de presă EFE, circa 1,5 milioane de alegători cu drept de vot din Crimeea au fost chemați duminică pentru prima oară să aleagă președintele Federației Ruse, chiar în ziua în care se împlineau patru ani de la anexarea peninsulei ucrainene de către Moscova.


Potrivit Agerpres, la data de 16 martie 2014, aproape 97% dintre locuitorii Crimeii au votat pentru alipirea la Rusia într-un referendum care nu a fost recunoscut nici de Ucraina, nici de comunitatea internațională.


Două zile mai târziu, președintele Vladimir Putin a semnat anexarea Crimeii în cadrul unei ceremonii oficiale la Kremlin, o decizie care a fost condamnată în unanimitate de Occident și care i-a atras Rusiei sancțiuni economice din partea UE și SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8115 secunde