€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Robert Boroianu, lăsat pe dinafară de PNL. Jocuri de culise sau e Chițac mai bun?

Ştire online publicată Vineri, 11 Decembrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Robert Boroianu
Robert Boroianu, lăsat pe dinafară de PNL. Jocuri de culise sau e Chițac mai bun? - robertboroianu2-1449774804.jpg
Liberalul Robert Boroianu, cel care până mai ieri se erija în viitorul candidat al PNL la Primăria Constanța la alegerile de anul viitor, nu are motive de bucurie, după ce șeful său de partid, cumătrul Gheorghe Dragomir, a anunțat, zilele trecute, că preferat pentru o asemenea candidatură este rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac. Desigur, dacă acesta din urmă ar renunța la haina militară, și-ar da demisia și ar fi de acord să se înhame să conducă administrația constănțeană, în caz că o și câștigă. Cu alte cuvinte, să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard! 


Revenind la Robert Boroianu, acesta este cunoscut mai mult în mediul privat ca patron al firmei de mezeluri „Gepeto”. El a preluat conducerea Organizației Municipale a PNL Constanța în luna august a anului trecut, moment în care s-a și oferit să candideze la Primăria Constanța din partea PNL. 


Avea deja temele de campanie, un nou CET, o nouă gigacalorie și, probabil, ar fi urmat veșnicul „Cazinou” pe care-l invocă toți candidații. Mai mult, anul acesta, Boroianu a început să investească în imaginea sa în speranța că va căpăta notorietate, o calitate atât de importantă pentru a reuși în alegeri. 


Liberalul și-a luat rolul în serios și, prima dată, și-a făcut publică intenția de a candida la Primăria Constanța pe Facebook. Au urmat conferințe de presă în care a atacat fosta administrație Mazăre. Ulterior, a încercat să se facă cunoscut și printre votanți, astfel că mii de cutii poștale din Constanța au fost invadate cu scrisorile trimise de Boroianu, prin care îi anunța că el este primarul cel mai potrivit. 


Plimbat de cumătrul Gheorghe Dragomir (Boroianu i-a cununat fiul lui Dragomir) prin mediile politice, Boroianu nu a lăsat o impresie prea bună că ar putea să se lupte în campanie cu adversarii săi, astfel că liberalii au fost nevoiți să se reorienteze, chiar dacă este evident că Robert Boroianu a investit foarte mulți bani până acum tocmai pentru a demonstra că poate fi un candidat bun. 


Posibil ca o directivă de la Centru sau un blat local, liberalii constănțeni s-au răzgândit brusc, anunțând că vor să-și schimbe candidatul. Și așa a apărut sondajul din care reiese că rectorul Vergil Chițac ar avea mai multe șanse ca Robert Boroianu și orice alt liberal posibil din Constanța.


Contactat telefonic, Robert Boroianu a lăsat să se înțeleagă că este chiar fericit că nu va mai fi el candidatul dacă Vergil Chițac va accepta propunerea liberalilor de a candida din partea PNL. 


„Am spus încă de la început că nu este nicio problemă dacă altcineva ar deveni o variantă mai bună decât mine pentru a candida la Primăria Constanța. Interesul nostru este de a câștiga Primăria Constanța. Dacă domnul Chițac va accepta propunerea, toată filiala îl va sprijini până la final. Eu sper să accepte să candideze și dacă o să fie nevoie de mine aș putea să fac parte din echipa sa”, a declarat Robert Boroianu. 


Întrebat dacă i s-a promis ceva la schimb, cum ar fi un loc pe listele de la Consiliul Județean ori la alegerile parlamentare din toamna anului viitor, Boroianu a infirmat. 


„Eu fac politică, cred în liberalism. Nu mi s-a dat nimic la schimb pentru că nu a fost vorba de așa ceva. Banii pe care i-am cheltuit până acum în promovare îi consider o investiție în partid, iar recompensa mea ar fi ca PNL să câștige Primăria Constanța. Cât despre un post de parlamentar, sincer, nu sunt interesat. Am familia aici, am afacerile aici, la Constanța, și mi-ar fi greu să fac naveta. De asemenea, întotdeauna m-am considerat ca fiind mai bun pe parte administrativă și nu legislativă, tocmai de aceea mă și atrăgea mai mult primăria”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Robert Boroianu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8648 secunde