REVOLTĂTOR / CE VREA SĂ FACĂ MAZĂRE CU SIMBOLUL CONSTANȚEI

2908
13
REVOLTĂTOR / CE VREA SĂ FACĂ MAZĂRE CU SIMBOLUL CONSTANȚEI - cazinou-1346860292.jpg

Așa cum era de așteptat, după schimbarea Guvernului PDL, singurul care s-a implicat pentru ca simbolul orașului să fie reabilitat și să devină, din nou, centrul atracției pentru turiștii sosiți la malul mării, Cazinoul Constanța este, din nou, abandonat de actualii guvernanți.

În cursul zilei de ieri, primarul Constanței, Radu Mazăre, le-a adus la cunoștință consilierilor locali că, singura soluție pentru a scăpa de obligația Cazinoului din Constanța este vânzarea lui către investitori străini, printr-o licitație internațională.
"Anul trecut, după discuțiile pe care le-am avut cu madam Udrea și în care spunea că ne va repara Cazinoul, am emis o hotărâre de Consiliu Local și am fost de acord ca imobilul să ajungă la Ministerul Dezvoltării pentru un an de zile, timp în care ministerul este obligat să înceapă lucrările. Până la ora actuală nu a început lucrările. S-au încurcat în licitații, contestații, a expirat termenul, ca atare o să le facem solicitare să ne dea Cazinoul înapoi. Îl vom scoate la vânzare și vom organiza o licitație internațională", a declarat Mazăre.
El a mai spus că, încă de la început, nu i s-a părut o soluție viabilă ca statul să investească 10 milioane de euro pentru reabilitarea Cazinoului și că cel mai bine ar fi ca acesta să fie vândut unei firme private și să fie folosit.
"Să dea Dumnezeu să găsim cumpărători! Spre exemplu, acum o lună când a fost patronul de la Fashion aici, Michel Adam, am discutat și am intrat în legătură cu un mare deținător de cazinouri din Cipru turcesc. Acest deținător de cazinouri ar urma să vină aici pentru a vedea Cazinoul și eventual pentru a-și exprima opțiunea de cumpărare", a spus primarul Constanței.
Mazăre a mai spus că banii care fuseseră alocați în acest an pentru reabilitarea Cazinoului, adică 1,6 milioane de euro, vor fi folosiți pentru realizarea unei instalații de agrement nautic pe lacul Siutghiol din Mamaia.
"Banii care fuseseră alocați anul acesta pentru repararea Cazinoului, respectiv 1,6 milioane de euro din totalul de 10 milioane necesari pentru reabilitarea Cazinoului, vor reveni tot Constanței. Am discutat cu ministrul Hellvig și a fost de acord să construim din ei până în sezonul viitor un teleschi pe lacul Siutghiol. În opinia mea, lucrările vor începe la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, achiziționând instalația, ca să nu pierdem banii din bugetul pe anul ăsta, urmând ca în ianuarie, februarie, martie să o montăm", a explicat primarul municipiului Constanța.


În urmă cu un an, primarul Radu Mazăre anunța că dorește să vândă Cazinoul din Constanța după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv, în urmă cu patru ani.
Anunțul lui Mazăre a stârnit un val de reacții din partea fostului prefect al județului Constanța, Claudiu Palaz, a președintelui PDL Constanța, Gigi Chiru și a două asociații civice, care s-au opus vânzării monumentului. De altfel, atât Chiru cât și Palaz aveau, în platforma electorală prin care doreau câștigarea Primăriei Constanța, ca obiectiv reabilitarea Cazinoului din Constanța și introducerea lui în circuitul turistic. În acest sens, au fost făcute chiar intervenții la ministrul Elena Udrea care le-a întins o mână de ajutor și a promis că va reabilita Cazinoul din Constanța.
Drept urmare, în toamna anului trecut, Cazinoul Constanța a fost trecut din administrarea Primăriei Municipiului Constanța în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR), pentru a fi consolidat și restaurat prin Compania Națională de Investiții, subordonată ministerului.
După finalizarea lucrărilor, Cazinoul urma să fie predat pentru administrare Consiliului Local Constanța și redat circuitului public.
Guvernul a aprobat în ședința din 4 ianuarie 2012, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului Constanța. Valoarea totală aprobată a investiției era de 39.229.000 de lei, inclusiv TVA. Investiția urma să fie finanțată prin bugetul MDTR.
Pentru anul 2012 fusese alocată suma de 10 milioane de lei din care reprezentanții MDRT au anunțat că au redus trei milioane de lei.
În martie, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu, declara, la Constanța, că speră ca în cel mult trei luni să înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța, acestea urmând să fie finalizate în maxim doi ani.
Între timp, a apărut noul Guvern Ponta care a fost mult mai preocupat de suspendarea președintelui Traian Băsescu decât de a duce la bun sfârșit lucrurile începute de alții.



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constanta
6 septembrie 2012
Am si eu o "cunostinta"

care moare de foame in oras. Se vaita mere ca nu are bani de intretinere, ca apa-i scumpa, ca venitul e mic si ca - una peste alta - nu poate trai aici. Am intrebat-o, logic, de ce nu vinde apartamentul si sa se mute la tara. Cheltuielile sunt altele acolo, basca o gradina, o gaina etc. Raspunsul a fost halucinant (pentru mine): "pai mama a plecat de la noroaie sa vina la oras, ca sa ma intorc eu acolo?" Asa si cu Casinoul asta: n-avem cu ce sa-l intretinem, da' e "simbolul Constantei". Bosancene, de ce nu-l cumperi tu, tata? Ca nu cred ca s-ar opune Mazare sa ti-l vanda. Ia-l tu, baga bani in el si ne falim si noi ca e in continuare simbolul Constantei, tinut de un constantean. Da' tu nu esti chiar constantean, n-asa? :)

slea
6 septembrie 2012
bataia de joc

Aceasata decizia a administratiei Mazare , intr-o tara normala, ar insemna DEMITEREA .Ca primar sa vinzi simbolul unui oras , reprezinta o blasfemie, o rusine nationala . Este ca si cum ai vinede Muzeul satului , ori Arcul de triumf , Poarta sarutului ori Cazinoul din Sinaia ori poate Palatul Culturii din Iasi.Ce minte bolnava poti avea sa storci banii alocati renovarii si sa faci teleschi nautic. Pentru MAZARE SI CATIVA PUSTI CU BANI ca sa se dea cu sghiul...... Traim intr-un oras murdar, ramas fara personalitate ,ruinat de aceasta administratie care a avut ca scop MAMAIA. Toati banii posibili pentru dezvoltarea orasului au intrat in mare parte in distractiile acestui copil intarziat la Mamaia. Ei de acolo isi fac sumele ca sa traiasca bineeeee chiar foarte bine, DISTRIGAND ORASUL CONSTANTA. Cand se vor trezi locuitorii acestui oras anesteziat de prostie si mituit cu puiuti morti si mintiti cu o viata de club,ar putea sa ramana si fara statuia lui OVIDIUS si chiar fara parc ori fara Muzeul de Istorie ori.....Toata cultura acestui oras a fost facuta praf si pulbere de MAZARE. si PSD deoarece la umbra politicii lor s-au petrecut toate aceste blasfemii. Cand oare cetatenii isi vor arata puterea publica si vor cere despagubiri pentru distrugerea identitatii? Oare oamenii vor intelege ca au gresit , isi vor apara simbolul -Cazinoul? Poate cine stie in al 12-lea ceas sa se trezeasca din letargie si nu ii lase sa-si bata joc de faleza si de Cazino.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Constantean
6 septembrie 2012
Vitico

Cazinoul din Sinaia este o proprietate privata. Omul il poate vinde oricand doreste, oricui doreste. Doar n-o sa se impiedice in fonfismele tale :))

Răspuns la: bataia de joc
Adăugat de : slea, 6 septembrie 2012
Aceasata decizia a administratiei Mazare , intr-o tara normala, ar insemna DEMITEREA .Ca primar sa vinzi simbolul unui oras , reprezinta o blasfemie...
Proprietarescu
6 septembrie 2012
Si care-i problema?

Calitatea de proprietar al bunului respectiv nu-i da dreptul sa faca si asta? :))

Vixen
6 septembrie 2012
Al dracu "simbol"

Pana in 2001, cand l-a luat Mazare de la IHR, nu era tot "simbolul Constantei"? Sau el devine astfel doar cand este in proprietatea primariei? =))

Constanteanu Moldoveanu
6 septembrie 2012
Mazare nu are bani de investitii in Constanta

Daca era Cazinoul in Mamaia stati linistiti ca se gaseau bani... Asa nu se poate.. Culmea tupeului: banii se realoca pentru teleschi pe Siutghiol. exact ce lipsea Constantei... Alooo Domnu Primar hai sa inteleg ca nu te intereseaza simbolurile Constantei ca esti mitic de Bucuresti dar mai sunt proiecte normale de facut in oras: asfaltari, consolidarea strazii Traian etc. Sau trebuie sa aducem un grup de fotomodele sa te duca acolo, ca altfel nu stii sa ajungi?

Aragorn
6 septembrie 2012
Pentru nr. 2

TOTAL DE ACORD CU CE AI SCRIS ! Am ajuns sa traim intr-un oras - Constanta -, dependinta a Mamaiei ! pina nu va disparea clica aceasta care conduce Primaria, Constanta va fi in continuare groapa de gunoi a Dobrogei - uitati-va doar la mizeria si ruinele care au acaparat orasul, strazile lovite de "bombardamente", lipsa totala a spatiilor verzi si parcurilor, poluarea (inclusiv fonica de la circiumele insirate chiar si pe trotuare si de la toti nesimtitii care dau muzica la maxim din masini si curti, fara ca nimeni sa i-a masuri si sa-i puna la punct). Ce frumusete era Constanta acum 30 de ani si ce a ajuns ! Dar bine ca avem telecabine, circiumi, teleskiuri, spectacole de prost-gust si multimi de betivi si drogati care invadeaza orasul in fiecare vara ! Am ajuns sa astept iarna ca sa scapam de tot grotescul care are loc in cele 3-4 luni de vara. Rusine celor ce-l voteaza pe acest clown asa-zis "primar"! S-ar putea, cind va veti trezi (daca o veti face vreodata), sa fie prea tirziu !

Cireshica
6 septembrie 2012
Sa se vanda

Nu vad de ce Cazinoul ar inceta sa fie un "simbol" al Constantei in maini private. Cei care insista sa-l tina pe rolul primariei (adica pe banul contribuabilului constantean) -- sa plateasca ei din buzunarul propriu pentru restaurare.

zadksnad
6 septembrie 2012
::))))

Propun ca simbolul Constantei sa fie:::::::BRAZILIA!!:)))

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Licitație la Primăria Constanța
Miercuri, 22 August 2012
Stire din Social : Licitație RAJA, cu public
Pagina a fost generata in 0.2697 secunde