Revolta navetiștilor în fața Consiliului Județean! Miting pentru un transport decent

3121
9
Revolta navetiștilor în fața Consiliului  Județean! Miting pentru un transport decent - dsc0209-1499091114.jpg
Navetiștii care parcurg ruta Constanța - Mamaia - Năvodari - Lumina sunt nemulțumiți de decizia Consiliului Județean Constanța prin care a fost respins un proiect de hotărâre ce viza un transport civilizat și au decis să vină și să protesteze în fața CJC până ce doleanțele lor vor fi rezolvate.



Oamenii nu au uitat de promisiunile făcute în campania electorală de cei ajunși în funcții la CJC și au decis că este timpul să iasă în stradă dacă altfel nu pot fi rezolvate anumite probleme ce le pun viața în pericol. 


"Consiliul Județean Constanța este singura instituție care poate lua măsuri pentru rezolvarea problemei transportului în comun județean. De ani de zile, toate partidele care și-au prezentat candidații în fața locuitorilor din Năvodari și Lumina au promis că vor rezolva problema transportului în comun. Până acum, n-au făcut nimic! Cea mai rapidă soluție pentru ca locuitorii din Lumina care lucrează în Mamaia și sunt nevoiți să schimbe două transporturi în comun și pentru ca năvodărenii să beneficieze de un transport în comun decent este înființarea unei noi rute de transport pe traseul Constanța - Mamaia - Năvodari - Lumina. Având pe traseu încă o firmă de transport în comun care să aibă mașini cu minim 35 de locuri și cu o limită de vechime rezonabilă a acestora, năvodărenii ar avea o alternativă la transportul în comun și n-ar mai fi obligați să suporte aglomerația și condițiile deplorabile ale celorlalte firme existente. Invităm consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL la o plimbare cu transportul în comun din Năvodari la orele de vârf! Le plătim noi biletele, doar să reziste o cursă întreagă", a spus consilierul local de la Năvodari Costel Aurelian Dumitrașcu, de la PMP, inițiatorul protestului ce ar urma să aibă loc în fața CJC. 


Sub deviza "Merităm un transport în comun decent", navetiștii sunt chemați în fața Consiliului Județean Constanța, la data de 30 iulie, între orele 17.00 -19.00, când se va organiza un protest.

Proiectul a picat la vot 


În cursul zilei de vineri, consilierii județeni au respins proiectul de hotărâre ce viza actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean, valabil în perioada 2014-2019. 


Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul județean Daniel Turcu, de la PMP, și viza înființarea unui nou traseu, respectiv traseul Constanța - Mamaia - Năvodari - Lumina, care să asigure o decongestionare a fluxului de călători din această zonă.

Operatorul care ar fi urmat să execute noul traseu urma să preia o parte din călători, ajungându-se, în acest mod, la asigurarea unui serviciu de transport public de calitate. 


"Am constatat că autovehiculele care efectuează transportul public de persoane pe traseu Constanța - Mamaia - Năvodari sunt arhipline. În acest context, este imperios să precizez că numărul locuitorilor orașului Năvodari s-a mărit considerabil în ultimii ani. Pe de altă parte, călătorii care folosesc mijloacele de transport pe acest traseu și-au manifestat în mod constant și vehement nemulțumirea cu privire la condițiile în care sunt transportați, reclamând, în special, depășirea capacității de transport și starea tehnică precară a autovehiculelor", menționează Daniel Turcu în expunerea de motive. 


Cu toate acestea, consilierii de la PSD și PNL s-au abținut să voteze proiectul de hotărâre, acesta fiind votat favorabil doar de cei trei consilieri județeni de la PMP. Drept urmare, proiectul a picat la vot.


Pe de altă parte, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a readus în discuție faptul că a dispus efectuarea unui control cu privire la cei doi operatori de pe această rută și a spus că, în curând, se va stabili dacă se va suplimenta cu mașini traseul în cauză sau se va mai desemna un operator în plus.

Liberalii susțin traseul, dar cu garanția unui transport public eficient 


La rândul lor, consilierii județeni ai PNL au spus că, pe viitor, vor fi de acord cu acest proiect, dar cu respectarea anumitor condiții.

Mai mult, consilierul județean liberal George Niculescu, în calitate de membru al Comisiei pentru Investiții, Patrimoniu și Infrastructură din CJC, a adus un set de amendamente la proiectul propus, în sensul determinării unor condiții clare de calitate pentru serviciul de transport public. Astfel, grupul PNL din Consiliul Județean Constanța susține că încă din faza de proiect de hotărâre, CJC trebuie să își asume responsabilitatea și să lămurească trei aspecte: care sunt stațiile pe acest traseu, care este frecvența la care vor ajunge autobuzele în stații și care este numărul de locuri minim permis pentru aceste autobuze.


În acest sens, s-a propus chiar o dezbatere transparentă cu primarii comunităților care vor fi deservite de acest traseu, pentru a decide, în mod clar, care este cea mai bună soluție pentru pasageri.


Comentează știrea

Auto
4 iulie 2017
La pușcărie cu penalii din primăria Constanta

Huooo consilierilor județeni din constanța și primarului care au respins această inițiativă, se pare că spaga este prea mare va să aprobe așa ceva.

licitatie la spagi
4 iulie 2017
bou-vagon

Se liciteaza spagile de la patronii acestor bou-vagon, care sfideaza orice norme de civilizatie si de transport in siguranta. Realizati ce bani sint in joc daca de ani de zile nimeni nu vrea sa faca ordine in aceasta activitate?

cetatzean
4 iulie 2017
transportul in comun mizerabil si deplorabil !

MULT SUCCES ! NESIMTZIREA CELOR DIN PRIMARIA CONSTANTZA, PREFECTURA SI CONSILIUL JUDETZEAN CONSTANTZA . AU INTRECUT ORICE LIMITA SI RABDARE A OAMENILOR BATJOCORITZI SI TERFELITZI DE NEISPRAVITZII SI OAMENII ACESTIA FARA OMENIE DIN CELE TREI " DOMENII DE ACTIVITATE " AMINTITE MAI SUS : PRIMARIA MUNICIPIULUI CONSTANTZA, PREFECTURA CONSTANTZA SI CONSILIULUI JUDETZEAN CONSTANTZA ! MITINGURILE TREBUIE ORGANIZATE PENTRU CA POLITICIENII CONSTANTZENI SA FIE TREZITI LA REALITATE SI CA FUNCTZIILE OBTZINUTE, NU LE-AU OBTZINUT PRIN VOTURILE OAMENILOR DE BUNA CREDINTZA, ADICA POLITICIENII NU AU OBTZINUT VOTUL PENTRU IMBOGATZIREA LOR PROPRIE, POLITICIENILOR, CI, PENTRU A FI DE FOLOS CONSTANTZEI SI LOCUITORILOR CONSTANTZEI SI JUDETZULUI CONSTANTZA ! POLITICIENII CONSTANTZENI, AU CONFUNDAT JUDETZUL SI ORASUL CONSTANTZA CU PROPRIA LOR MOSIE SI LE EXPLUATEAZA LA MAXIMUM, FARA : RUSINE si MILA !

manivela
4 iulie 2017
soferul de la ONT

Chestia cu "minim 35 de locuri" duce la eliminarea microbuzelor...ca parca asta era si scopul .. chiar asa? Pun pariu ca daca vor vi doua autobuze cu minim 35 de locuri o sa fie o aglomeratie mai ceva decat acum. Alegeti oameni seriosi sa administreze orasele, fara nicio treaba cu partidele, nici sa nu caraie ca sunt dintr-un partid sau altul, si o sa fie bine.

cornel
4 iulie 2017
transport navetisti

Dece nu se introduce transportul in cadru zonei metropolitane cu un traseu 33 intr-un sens Cta-Mamaia-Navodari-Lumina-Ovidiu-Cta Gara si tot traseul 33 in sens invers Cta- Ovidiu- Lumina-Navodari-Mamaia-Cta gara, cu un tarif de 1 leu. Rezolvati astfel problema oamenilor platitori de taxe si nu problema partidelor ce au nevoie de bani. Unde este Consiliul Judetean ,sau si el are interesele lui politice ?

paul
4 iulie 2017
la miting

propun ca in fiecare zi de la ora 17.30-20.30 sa facem miting in orasul nostru cu diverse probleme-- asfaltare strazi, trotuare, transport urban, garaje si piedici galbene (locuri de parcare sunt destule, nu trebuie desenat asfaltul) si alte probleme ca baruri de droguri si etc/ si in toata tara!!

Ion
4 iulie 2017
..

Sa fie clar ca mitingu asta e orice numai spontan si ad-hoc nu e. Cine este cealalta firma care vrea sa intre pe piata si nu are loc ? Parghia este f buna intradevar, chiar e ridicol transportul in comun si nu numai pe ruta aia dar din pacat pt constanteni interesul e doar ca o noua firma sa intre pe piata si o buna parte din oamenii aia se duc cu inima deschisa la un protest manat de interese mafiote. Constanta este o vaca buna de muls pana o sa faca cancer.

sofer 23
6 iulie 2017
navodari

singura cale care ar decongestiona aceasta situatie ar fi un metrou de suprafata,,,navodari constanta mangalia,,,,cu plus minus vagoane in orele de varf.....vara circuland mai des ....la 5 minute ...iarna pentru navetisti .....dimineata este o( mare) de oameni care vor sa ajunga la servici....toti odata....asta e problema reala a navodarenilor.....microbuzele de pe 23 sunt distruse tot de ei...daia arata cum arata ...ele nu sunt chiar vechi...in comparatie cu alea de pe constanta...

sofer 23
6 iulie 2017
navodari

binenteles ca aceasta propunere deranjeaza....in joc sunt sume colosale....banii ar putea ajunge intr-un buget..............s-ar crea noi locuri de munca ....samd...samdd....eeee.... visuri taica visuri.....

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Social : RATC suspendă  linia 40 C
Pagina a fost generata in 2.4407 secunde