Revizuirea Constituție: Arestarea preventivă, dispusă după punerea în mișcare a acțiunii penale

67
Revizuirea Constituție: Arestarea preventivă, dispusă după punerea în mișcare a acțiunii penale - revizuireconstitutie-1391520750.jpg

Articole de la același autor

Comisia de revizuire a Constituției a adoptat, astăzi, un amendament propus de Asociația Magistraților din România (AMR), care prevede că arestarea preventivă se dispune de judecătorul instanței de judecată competentă să judece fondul cauzei, fiind dispusă după punerea în mișcare a acțiunii penale.


Textul amendamentului însușit integral de Comisia de revizuire este următorul: "În mod execepțional și motivat, cercetarea și judecarea în procesul penal se fac cu privarea de libertate a persoanei. Arestarea preventivă se dispune de judecătorul instanței de judecată competentă să judece fondul cauzei, în condițiile legii, și numai în cursul procesului penal, după punerea în mișcare a acțiunii penale".


Amendamentul a fost votat de majoritatea membrilor Comisiei de revizuire, înregistrându-se doar un vot "împotrivă".
În forma actuală a Constituției, se prevede doar că "arestarea preventivă se dispune de judecător și numai în cursul procesului penal".


Adoptarea amendamentului AMR a fost justificată de către senatorii Ioan Chelaru și Daniel Fenechiu, care au arătat că textul propus de AMR e extrem de complex și acoperitor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Cioacă rămâne în arest preventiv
Pagina a fost generata in 2.1347 secunde