€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Repatrierea trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români, pasată la administrațiile locale

Ştire online publicată Joi, 24 Martie 2016. Autor: Carmen MOCANU
Problema privind repatrierea trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați în străinătate a revenit în atenția senatorilor. În acest sens, membrii Comisiei Românilor de Pretutindeni a Senatului au făcut, ieri, propuneri de îmbunătățire a legislației actuale ce vin în sprijinul comunităților româ-nești din străinătate. 


La rândul lui, vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a afirmat că repatrierea corpurilor cetățenilor români decedați în afara granițelor țării reprezintă o problemă majoră nerezolvată a României, existând numeroase cazuri în care familiile celor decedați nu au suficienți bani pentru repatrierea acestora, iar costurile estimative procedurii repatrierii se situează între 1.500 și 6.000 euro”. 


„Referitor la repatrierea trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați în străinătate, Leontin Cojocea, președintele Centrului de Asistență și Servicii a Cetățenilor Români din Italia, a subliniat că o mare parte a problemelor legate de repatrierea cetățenilor români pot fi rezolvate prin simpla aplicare a Legii nr. 416/2001. Mai exact, acordarea ajutorului de urgență de către consiliile locale din cadrul primăriilor, familiilor aflate în imposibilitatea acoperirii costurilor repatrierii celor dragi. Reprezentantul CASCRI a propus înființarea unei funcții de consilier personal pe probleme de diaspora, în cadrul primăriilor, în conformitate cu prevederile art. 66 și art. 67 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale republicată”, se arată într-un comunicat al Senatului transmis redacției. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8429 secunde