"Relația cu Federația Rusă funcționează. Deși nu ne pupăm, există comunicare"

44

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că este dezamăgit de acțiunile Federației Ruse în regiune și că aceasta nu este o purtătoare de ramuri de măslin, adăugând că relația României cu Rusia funcționează și se comunică, deși "nu ne pupăm". 


"Eu sunt dezamăgit de acțiunile din regiune ale Federației Ruse, și am spus-o public întotdeauna, Federația Rusă este un element de destabilizare a regiunii, și nu o spun numai legat de Crimeea, ci și de Nagorno Karabah, Abhazia, Osetia de Sud, și legat de Transnistria, și acum și Crimeea", a spus șeful statului la Adevărul live.


El a menționat că "toate aceste conflicte din regiune pot fi rezolvate de la Moscova, la fel cum pot fi explodate simultan sau pe rând funcție de nevoile politice ale Moscovei".


"Eu mi-am dorit tot timpul o relație corectă cu Federația Rusă, dar trebuie să acceptăm și unii și alții realitatea. Nu pot să mă convingă nici MAE rus, nici președintele Putin, nici premierul Medvedev, că Rusia este un purtător de ramuri de măslin, ramurile păcii, în regiune. Nu, Rusia creează conflict în regiune", a mai declarat șeful statului.


Traian Băsescu a ținut să menționeze că relația dintre țara noastră și Federația Rusă funcționează."Nu ne pupăm, dar nu înseamnă că relația este ruptă, avem ambasadele, utilizăm ambasadele pentru a ne transmite mesaje", a explicat Băsescu, precizând că întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse la București au avut loc la nivel de consilieri prezidențiali.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2927 secunde