Reîncepe coșmarul Podului de la Butelii. Se reiau lucrările la Pasajul Cumpenei

315
Reîncepe coșmarul Podului de la Butelii. Se reiau lucrările la Pasajul Cumpenei - podulbutelii-1552240929.jpg

Articole de la același autor

A venit primăvara și reîncepe coșmarul Podului de la Butelii. Autoritățile locale au anunțat că se reiau lucrările la Pasajul Cumpenei și, o perioadă, se va circula din nou doar pe jumătate de pod. Reabilitarea, demarată în urmă cu doi ani, a fost sistată temporar de mai multe ori. Acum, dacă totul merge bine, lucrările 
s-ar putea încheia în câteva luni și podul va fi, în sfârșit, gata.


Începând de astăzi, se reia lucrul la Podul de la Butelii. "Cea de-a doua jumătate a pasajului, partea stângă pe sensul de mers dinspre bulevardul I.C. Brătianu spre bulevardul Aurel Vlaicu, va intra în reparații capitale. Astfel, traficul rutier va fi restricțonat, începând de luni dimineață, pe sensul de mers pe care se efectuează lucrările, iar pe jumătatea recent reabilitată se va circula în ambele sensuri", explică reprezentanții Primăriei Constanța.
Anul trecut, la finele lunii noiembrie, jumătate din pod a fost redeschisă circulației, chiar dacă nu era finalizată. Măsura a avut drept scop verificarea calității lucrărilor executate. "După ce a fost turnat primul strat de asfalt, cel de uzură, a apărut o nouă problemă tehnică și, din loc în loc, izolat, au apărut niște dâmburi care, ulterior, s-au transformat în mici gropi. Am solicitat analize la laborator ale materialului asfaltic, pentru a ne asigura că este de bună calitate și nu sunt risipiți banii constănțenilor. Rezultatul analizelor în două laboratoare distincte a fost că asfaltul este de bună calitate. Cu toate acestea, ca o măsură de prevenție, i-am solicitat constructorului să deschidem pasajul rutier și să vedem cum se comportă în condiții reale de trafic și pe durata sezonului rece. Lucrarea nu este finalizată pe această jumătate de pasaj. Facem acest test în condiții reale de trafic tocmai pentru a vedea cum să îmbunătățim proiectul pentru etapa a doua. Pe șantier, lucrările sunt într-un stadiu de 43%. În ce privește confecțiile metalice, achiziționarea corpurilor de iluminat, borduri și toate materialele necesare, suntem într-un stadiu mai avansat", declara, anul trecut, primarul Decebal Făgădău.


Potrivit acestuia, există șanse ca, în cursul acestui an, să fie finalizat întregul pasaj. Când va fi gata, podul de la Butelii va fi unul dintre cele mai moderne. Pe lângă cele patru benzi de circulație, va avea o secțiune strict pietonală, lată de trei metri. Trotuarul va fi separat de artera rutieră prin parapete cu panouri antifonice, înalte de 2,5 metri. Podul va fi luminat cu câte două seturi de leduri care vor focaliza pe partea carosabilă, iar parapetul marginal va avea, pe lângă funcția, de protecție, și cea de antifonare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5703 secunde