Regizorul Toma Enache, cetățean de onoare al comunei Mihail Kogălniceanu

263

Articole de la același autor

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, s-a pregătit să întâmpine Nașterea Domnului cu bucurie alături de locuitori și împreună cu aleșii locali au pregătit surprize pentru aceștia.

Drept urmare, festivitățile dedicate sărbătorilor de Crăciun au început încă de săptămâna trecută. Astfel, marți au fost oferite cadouri tuturor copiilor de la școală. Miercuri, în Căminul Cultural, a avut loc un spectacol susținut de copiii de la grădiniță, dar și de elevii din clasele 0-4. La final, toți au primit pachete cu dulciuri. Acțiunea a continuat și joi când s-au acordat pachete locuitorilor din satul Piatra, unde a avut loc un spectacol organizat de copiii din sat. După aplauzele binemeritate, ei au primit pachete de la Moș Crăciun. Nici pensionarii nu au fost uitați, iar pe parcursul a trei zile aceștia au primit pachete cu alimente. Același lucru s-a întâmplat și cu persoanele fără venituri, asistații social, cât și persoanele cu handicap. Și pentru ca oamenii să se relaxeze, sâmbătă, la Centrul de Tineret a avut loc un eveniment inedit.

Astfel, primarul Ancuța Belu i-a conferit lui Toma Enache - regizor artistic, actor, poet, jurnalist și fiu al acestei comune, titlul de cetățean de onoare al comunei Mihail Kogălniceanu. Cu această ocazie, Toma Enache a prezentat filmul documentar "Armanii di la faimos’i Manakia pan di Nu hiu faimos" ce are ca temă cinematografia balcanică și aromână, de la începuturi până la realizarea filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" dar și proiecția filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân".

Și ziua de duminică a fost încărcată pentru locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu. Seara, de la ora 17.00, la Centrul pentru Tineret, corul de copii "Armonia" a prezentat un concert de colinde intitulat "Îngerii Crăciunului", cu participarea orchestrei de viori " Estudiantina" din Tulcea. Cu acest prilej, primarul Ancuța Belu a oferit distincții distinselor cadre didactice pensionare, în semn de prețuire pentru modul în care domniile lor au știut să îndrume pașii generațiilor de copii către învățătură și cunoaștere.

"Sunt fericită că am putut să mă întâlnesc cu atâția oameni în preajma sărbătorilor care vor veni. Le doresc tuturor multă sănătate și să ne vedem cu bine în anul care urmează", a declarat primarul Ancuța Belu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4792 secunde