€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:
Deputatul George Gabriel Vișan:

"Regiunea Mării Negre trebuie să continue să se dezvolte mai ales pe plan economic"

Ştire online publicată Luni, 01 Octombrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Deputații George Gabriel Vișan, Constantin Cătălin Zamfira și Virgil Daniel Popescu, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 26 - 27 septembrie 2018, la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Kiev, în organizarea Radei Supreme a Ucrainei.

În prim planul agendei de discuții a reuniunii au fost dezbaterile pe marginea proiectului de raport și rezoluție cu tema „Dezvoltarea și susținerea IMM-urilor în statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN)”. Totodată, au avut loc și alegerile pentru poziția de vicepreședinte al Comisiei, în urma cărora deputatul George Gabriel Vișan a fost ales cu unanimitate de voturi și va avea un mandat pentru doi ani.

În cadrul întâlnirii, delegațiile a șapte țări membre: Azerbaidjan, Armenia, Bulgaria, Grecia, România, Turcia, și Ucraina, au prezentat strategiile naționale în sectorul IMM-urilor, evidențiind proiectele implementate cu succes.

Din partea delegației României, deputatul George Gabriel Vișan a avut o intervenție pe această temă, prezentând politicile publice la nivel național din sectorul IMM-urilor, aflate sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Referitor la strategia pe termen mediu și lung a Ministerului pentru stimularea de inițiative antreprenoriale, au fost aduse în discuție: Strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea mediului de afaceri din România - Orizont 2020, precum și Strategia națională de export. Direcțiile de acțiune care trebuie avute în vedere în Programul cadru Orizont 2020 sunt destinate: sprijinirii și promovării antreprenoriatului, accesului IMM-urilor la o finanțare adecvată, accesul la piețele internaționale, precum și îmbunătățirii reactivității administrației publice la nevoile IMM-urilor.

Deputatul George Gabriel Vișan a punctat și implementarea la nivel național a mai multor programe în domeniul IMM-urilor, care pot constitui exemple de bună practică pentru statele membre OCEMN, si anume: Programul Start-up Nation, Programul EMPRETEC (de pregătire antreprenorială), Programul de microindustrializare, Programul de internaționalizare.

Mesajul central al delegației române a îndemnat la cooperare între statele membre OCEMN pentru identificarea unor soluții comune, care să vină în sprijinul IMM-urilor, deoarece „regiunea Mării Negre trebuie să continue să se dezvolte mai ales pe plan economic, deoarece populația acestei regiuni merită o viață mai bună și o viață mai bună este rezultatul progresului economic”. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37465 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2167 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7235 secunde