Regina Ana nu poate fi decorată post-mortem de președintele Iohannis

254
1
Regina Ana  nu poate fi decorată post-mortem  de președintele Iohannis - reginaana-1470576196.jpg

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut intenția de a o decora pe Regina Ana, dar nu a putut face acest lucru, deoarece cutumele Familiei Regale nu permit decorarea post-mortem. Practic, decorarea Reginei Ana ar fi presupus onoruri acordate potrivit regulamentelor militare. Totodată, nu vor fi nici funeralii naționale pentru că Regina Ana nu a avut cetățenie română. 

Cu toate acestea, Guvernul a decis o zi de doliu național, mai exact, 13 august, când regina va fi înmormântată.

Reprezentanții Casei Regale au trans-mis programul funeraliilor Reginei Ana, iar, potrivit acestuia, sicriul urmează să fie adus în țară marți, 9 august, la ora 15.15 pe Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș, unde va rămâne până miercuri, 10 august.

Miercuri, în cursul serii, corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces. Joi, 11 august, și vineri, 12 august, de la ora 8.00 la ora 22.00, toți cei care vor dori să-i aducă un ultim omagiu Reginei vor putea veni la Palatul Regal. Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Ele vor fi așezate în grădină ori pe trotuarul din fața grilajului Palatului.

În cursul zilei de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, chiar în fața palatului. Va avea loc o ceremonie religioasă și accesul publicului va fi liber. Apoi, cortegiul funerar va pleca la Curtea de Argeș. Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare în Pronaosul Noii Catedrale, care nu va putea fi vizitată în primele șapte zile după înmormântare. 

Comentează știrea

MIHAI
8 august 2016
SLUGARNICIE POLITICIANISTA

faptul ca " cutumele " nu permit ca iubitul nostrum presedinte si gvernul sau nu pot sa faca ce au intentionat este un fapt pozitiv . Dar noi avem dreptul sa ne spunem parerea . Raposata Ana de Bourbon nu a fost si nu este regina . A fost sotia ex-regelui Mihai care , la fel ca tatal sau carol al II-lea s-a dovedit la fel de nedemn . Nu putem ignora cuvintele lui Pamfil Seicare care a scris in cartea sa " Istoria PNT" : " De la 1918 pana in 1940 cand a inceput hartanirea Romaniei Mari , s-a lasat asupra tarii , ca un blestem , umbra lui Carol al II-lea iar Mihai a completat opera tatalui , ducand tara in robia moscovita . Biet neam eroic si fara noroc , ce crunt a ispasit devotamentul inchinat institutiei monarhice .Din 1930 a inceput trivializarea functiei regale , a disparut majestatea sa ". Dumnezeu s-o odihneasca pe raposata Ana , dar nu pe cheltuiala statului roman , pe cheltuiala unui popor lipsit de sisteme de sanatate si invatamant si cu un nivel de trai , cel mai scazut din Europa . Romania si Biserica Ortodoxa nu au nicio obligatie morala sau materiala fata de o straina care n-a facut nimic pentru Romania . Ce treaba are statul cu familia fostului rege Mihai ? N u e destul ca in mare graba a retrocedat asa zisei " Familii regale " mosiile , padurile , castelele si alte valori , toate facute pe seama romanilor ? Cum sa organizezi funeralii militare unei persoane care n-a fost nici macar cetatean roman ? Am uitat asa de repede ca fostul rege Mihai , cu putin timp inainte de 1989 a fost la Budapesta si a semnat rusinoasa " declaratie " prin care se recunoastea dreptul Ungariei asupra Transilvaniei ? Tot circul monarhist la care asistam , nu face alceva decat sa demonstreze complicitatea politicianismului romanesc in a lovi tot ce tine de interesele si sentimentele nationale ale poporului roman . La care trebuie sa adaugam lipsa totala de reactie din partea cetatenilor . Continuam sa demonstram slugarnicie fata de tot ce este antiromanesc .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6255 secunde