Regia de Drumuri a renăscut din propria cenușă! "Vom avea toate drumurile reabilitate!"

1286

Articole de la același autor

Constanța se va putea mândri, la finele lui 2020, cu drumuri județene de nivel european, reabilitate în proporție de aproape 100%. Este o promisiune pe care președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a făcut-o în momentul preluării funcției și pe care a reiterat-o, ieri, cu ocazia prezentării raportului de activitate al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. 


În urmă cu aproximativ trei ani, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța era cu un picior în groapă. Falimentară și fără speranță că va mai putea fi salvată. "La vremea respectivă, majoritatea a crezut că regia nu mai poate fi salvată din faliment. Cred că am fost puține persoane care au crezut că se mai poate face ceva, că regia poate avea profit și, în același timp, că vom putea să facem drumurile județene în regie proprie, fără a fi nevoie de contracte cu terți și, mă refer aici, și la prețurile care ar fi fost mult mai mari dacă apelam la terți. Am ajuns în 2019 să realizăm 360 de kilometri de drumuri județene. Nu spun că a fost o muncă ușoară, au fost nopți nedormite, muncă până la ore târzii, dar cred că până la sfârșitul lui 2020 vom realiza toate drumurile județene asfaltate din județul Constanța. La vremea respectivă, ne-am dorit ca sud-estul să aibă cele mai bune drumuri din țară. La sfârșitul lui 2020 vom putea spune că drumurile județene din Constanța sunt de nivel european, reabilitate în proporție de 100%", a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, ieri, într-o conferință de presă ce a avut drept scop prezentarea raportului de activitate al RAJDP Constanța și pregătirile pentru sezonul rece. 


Cifrele prezentate de directorul RAJDP, Lucian Lungoci, cu privire la drumurile reabilitate, arată astfel: din totalul de 800 de kilometri de drumuri județene pe care îi are Constanța, 680 kilometri sunt la nivel de asfalt. Dintre aceștia, în 2016 și până în prezent, 105 kilometri sunt în stare bună; alți aproximativ 105 kilometri de drum urmează să fie reabilitați, în 2020, prin fonduri europene, în prezent fiind realizată documentația. Anul acesta au fost reabilitați 360 de kilometri, iar pentru anul viitor urmează să fie reabilitați alți aproximativ 110 kilometri de drumuri județene asfaltate. 


În etapa următoare, urmează să fie asfaltate aproximativ 41,5 kilometri de drumuri județene, aflate în prezent la stadiul de piatră, din totalul celor aproximativ 100 de kilometri la nivel de piatră. 


"Pentru lucrările de anul viitor, o atenție deosebită va fi acordată zonei de nord, în zona Pantelimon – Runcu, unde vom veni cu soluții tehnice pentru traficul greu. Sunt cinci cariere în zonă, în fiecare zi trec 250 – 300 de camioane de mare tonaj, iar drumurile trebuie reabilitate plecând de la creșterea portanței drumului", a adăugat Lucian Lungoci. 
Totodată, având în vedere îmbunătățirea situației financiare a regiei, se speră ca până la sfârșitul lui 2020 regia să iasă din procedura de insolvență. 


Investiție în zece utilaje, pentru a se interveni mai rapid la deszăpeziri
O noutate cu care autoritățile județene întâmpină iarna sunt cele zece utilaje multifuncționale achiziționate recent. În valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro, utilajele pot fi folosite atât la asfaltări, cât și la deszăpeziri. "Prin aceste zece utilaje va crește viteza de reacție privind deblocarea drumurilor județene. Au abilitatea de deszăpezire cu viteză mai mare, iar costurile de funcționare sunt reduse cu 40%", a afirmat Lucian Lungoci. 


"Suntem pregătiți cu dotări, cu material antiderapant, utilaje și oameni. Deocamdată temperaturile au fost ridicate, dar din ce am înțeles, nu va fi o iarnă ușoară. Noi suntem pregătiți și de cod galben, portocaliu și roșu", a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în cadrul conferinței de presă organizate la sediul RAJDP Constanța. 
Potrivit directorului Lucian Lungoci, regia are pregătite cinci secții în județ, la Băneasa, Topraisar, Cuza Vodă, Hârșova și Tariverde, și patru puncte de sprijin. De asemenea, se va interveni cu 57 de utilaje grele, 22 autocamioane, 6 autogredere, 12 încărcătoare frontale, 2 buldozere, 2 șenilate, 6 freze zăpadă, un buldoexcavator. Totodată, vor fi la datorie 210 oameni și sunt pregătite 14.000 tone de material antiderapant. 


De precizat că președintele Marius Horia Țuțuianu a avut cuvinte de laudă la adresa directorului RAJDP, Lucian Lungoci, subliniind că regia constănțeană trebuie să fie dată exemplu celorlalte structuri similare din țară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5447 secunde