Dan Barna:

"Referendumul se poate organiza în același timp cu alegerile"

375
Președintele USR, Dan Barna, a declarat, ieri, că nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poată organiza odată cu alegerile, subliniind că președintele Klaus Iohannis a contestat pe bună dreptate la Curtea Constituțională articolul care prevede că în ziua alegerilor europarlamentare nu se pot organiza alte tipuri de alegeri și nici referendumuri.

"Prin această lege, PSD încerca să blocheze posibilitatea președintelui de a declanșa un astfel de referendum cu ocazia primelor alegeri și președintele a contestat acest articol pe bună dreptate, spun eu, pentru că nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poate facă odată cu alegerile. Din considerentele logistice, ca să luăm cel mai simplu, modalitatea de a nu mai irosi bani, în momentul în care se organizează un referendum odată cu alegerile costurile ar fi cam aceleași", a precizat Dan Barna, citat de Agerpres.

El a spus că USR își menține solicitarea către președintele Iohannis de a organiza un referendum pe justiție.

"USR își menține solicitarea adresată președintelui României de a organiza cât mai curând posibil referendumul pe justiție, pentru că România este ținută captivă de doi ani în subiectul justiției. În momentul în care ar avea loc un astfel de referendum, cetățenii, în mod democratic, ar spune dacă ei consideră că viziunea de dezvoltare Liviu Dragnea, conform căruia hoții trebuie să conducă un stat cu mândrie și să creeze acest model pentru tineri, este varianta pe care o vor sau românii vor un stat european democratic în care hoții să stea la pușcărie și persoanele competente, integre și profesioniste să conducă țara. Românii trebuie să aibă dreptul să facă această opțiune. Un astfel de referendum ar închide drama în care ne târâm de doi ani de zile", a adăugat Barna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.909 secunde