Reduceri la abonamente pentru elevii care fac naveta la școală? CJC promite acordarea lor

608
Reduceri la abonamente pentru elevii care fac naveta la școală? CJC promite acordarea lor - reducerilaabonamente-1547388612.jpg

Articole de la același autor

Protestele elevilor de la sfârșitul săptămânii trecute par să-l fi înduplecat pe președintele Consiliului Județean Constanța să găsească soluția pentru acordarea reducerilor pentru transportul județean, celor care fac naveta la școală sau liceu. Conducerea Asociației Elevilor a reușit să smulgă o promisiune lui Marius Horia Țuțuianu de a lua în discuție această problemă și a o rezolva în cel mai scurt timp. Prima întâlnire va avea loc chiar astăzi, deși elevii sperau să primească reducerile mai repede, astfel încât să își poată lua abonamente reduse pentru revenirea la cursuri după vacanța de sărbători.

"În urma protestelor AEC, președintele Consiliului Județean Constanța promite că va acorda reduceri elevilor la transportul județean. Asociația Elevilor din Constanța a reușit ca după a doua zi de protest să obțină o promisiune din partea președintelui Consiliului Județean Constanța, că reducerile elevilor la transportul județean vor fi acordate. Vineri, 11 ianuarie, în ciuda temperaturilor scăzute, elevii au continuat protestul în fața Consiliului Județean, fiind o premieră, atât la nivel local, cât și la nivel național. La scurt timp după începerea protestului, președintele CJC a invitat reprezentanții asociației la dialog. Discuțiile au fost purtate în regim de consultări, conducerea autorității publice recunoscând obligația de a acorda reduceri elevilor și studenților și asumându-și că vor căuta cel mai rapid mod de a face acest lucru", explică reprezentanții Asociației Elevilor Constanța.

Miercuri va fi gata proiectul de hotărâre

Astfel, la nivelul Consiliului Județean Constanța va fi constituit un grup de lucru în care AEC va fi membru permanent, prima întâlnire urmând a avea loc astăzi. "Din păcate, din cauza acestor întârzieri nejustificate, odată cu începerea școlii, elevii vor fi prejudiciați prin lipsa posibilității de a achiziționa abonamente la preț redus, așa cum au dreptul. AEC va insista pentru urgentarea demersurilor, întrucât prejudiciile create elevilor trebuie oprite într-un timp cât mai scurt. De asemenea, vom solicita și tragerea la răspundere civilă a persoanelor vinovate și înființarea unui mecanism prin care elevii prejudiciați să își poată recupera banii pe care i-au plătit în plus în mod nejustificat. Asociația Elevilor din Constanța va participa în mod activ la fiecare ședință a grupului de lucru, încercând pe cât posibil să grăbească întocmirea documentației necesare, astfel încât fiecare elev să poată beneficia cât mai repede posibil de dreptul lor la transport județean redus. Ne asumăm ca după fiecare ședință să aducem la cunoștința publicului rezultatele discuțiilor și demersurile ce vor fi efectuate. Atitudinea va rămâne una vigilentă, AEC urmând a reîncepe protestele în cazul observării oricărei tentative de stagnare sau amânare a demersurilor ce poate crește perioada de așteptare a elevilor. Vom sprijini și tehnic grupul de lucru, astfel încât scuza «nu știm/nu se poate» să nu existe. Ne propunem ca până cel târziu miercuri să avem un proiect de hotărâre astfel încât săptămâna viitoare să existe o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Nu vom accepta în niciun caz invocarea propriei culpe a funcționarilor sau fostei conduceri a Consiliului Județean", a declarat Andrei - Mihai Tănase, președintele AEC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde