Reducerea contribuției la Pilonul II de pensii, pe agenda ședinței Guvernului

128
Reducerea contribuției la Pilonul II de pensii, pe agenda ședinței Guvernului - 17pensiishutterstock31605x-1510141327.jpg
Măsura privind reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii figurează pe agenda ședinței Executivului, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Agerpres.



Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern din 26 octombrie, că, pe lângă o serie de alte măsuri cu caracter fiscal, se are în vedere și reducerea contribuției la Pilonul II de pensii.

"Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%. Dar, atenție, fără fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului brut cu 20%", a detaliat ministrul Muncii.

Potrivit Legii nr. 411/2004, în termen de nou ani de la începerea activității fondurilor de pensii administrate privat contribuția la Pilonul II trebuia să ajungă la 6%.

Fondurile participante la Pilonul II aveau în septembrie active nete de 38,16 miliarde de lei, 7 milioane de participanți și 7 miliarde de lei câștig net pentru participanți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7991 secunde