€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

RATC reînnoiește parcul auto și vine cu noutăți pentru călători. Se introduce biletul valabil 60 de minute

Ştire online publicată Marţi, 01 August 2017. Autor: Carmen MOCANU
Edilul Constanței Decebal Făgădău a anunțat, ieri, după ședința Consiliului Local Municipal  că parcul auto al RATC urmează să fie reînnoit prin achiziționarea a 100 de autobuze noi.


„Primele autobuze noi vor sosi la Constanța la începutul lui octombrie. Licitația este în plină desfășurare”, a spus șeful administrației locale.


În plus, se dorește să fie promovat cât mai bine transportul public în comun pentru tineri. 


„Nu va călători nimeni fără bilet și subliniez acest lucru”, a menționat edilul. 


El a explicat că acest lucru se va întâmpla și datorită faptului că autobuzele vor fi prevăzute cu mai multe camere de supraveghere pentru o siguranță sporită pentru cei care călătoresc.


Pe de altă parte, în cadrul ședinței de ieri, consilierii locali municipali din Constanța au votat un proiect de hotărâre prin care se modifică biletele RATC. Mai precis, de săptămâna viitoare, va fi introdus un nou bilet cu o valabilitate de 60 de minute. El va putea fi folosit pe orice linie de transport în comun, din momentul validării. 


Potrivit primarului Decebal Făgădău, acest bilet a fost creat pentru a veni în ajutorul constănțenilor care au nevoie să circule cu două sau trei linii diferite și erau nevoiți să composteze mai multe bilete sau erau obligați să circule cu maxi-taxi pentru că biletul era mai ieftin pe o rută mai mare.


Mai mult, odată cu mărirea punctului de pensie de la 1.250 la 1.450 începând cu 1 iulie 2017, municipalitatea a votat și proiectul prin care transportul în comun gratuit pentru pensionari să fie în concordanță cu modificarea pensiei. Cei care au ieșit la pensie și se încadrează în acest criteriu vor putea completa un formular, iar ulterior vor primi legitimația de călătorie gratuită prin poștă.


Reamitim că parcul auto al RATC Constanța va fi reînnoit cu ajutorul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiți pentru schimbarea parcului auto al RATC, dar și pentru schimbarea sistemului de eliberare a biletelor. Concret, vor fi achiziționate autobuze noi cu motoare Euro 6 și va fi pus la punct un sistem de e-ticketing. Cu alte cuvinte, în timp, biletele din hârtie vor fi înlocuite cu bilete electronice, care ar putea fi cumpărate chiar și prin internet. Mai mult, în acest fel, va fi cenzurat accesul celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.765 secunde