Raluca Turcan cere demisia ministrului Finanțelor și președintelui ANAF

153
Raluca Turcan cere demisia ministrului Finanțelor și președintelui ANAF - 2016121201ralucaturcanpreiacondu-1491839500.jpg
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, demisia ministrului Finanțelor, Viorel Ștefan, susținând că Guvernul a tăiat investițiile în primul trimestru al anului, nu și-a respectat angajamentele ca deficitul bugetar să rămână la 3% din PIB, dar și pentru "colectarea dezastruoasă din primele 3 luni".


"Actualul guvern este, din punct de vedere economic, într-o mare culpă. Practic investițiile sunt blocate, investitorii sunt descurajați, leul se devalorizează, exporturile sunt afectate, autoritățile locale nu mai au bani de investiții și, din nefericire, continuați să-i presați pe reprezentanții autorității locale, prin instituțiile pe care le aveți în subordine, să facă jocurile guvernării și să devină obedienți politici", i-a transmis Raluca Turcan ministrului Finanțelor, în cadrul unei dezbateri în plenul Camerei Deputaților legată de evoluția economiei îm primul trimestru al anului, potrivit news.ro.


Ea a precizat că este un "dezastru" pentru România europeană a anului 2017 ca Guvernul să se uite spre autoritățile publice locale cu dispreț și să le taie orice speranță de investiții în interes public pentru a crea bunăstare și beneficiu la nivel de cetățean de rând.


"PNL solicită în urma argumentelor aduse de ministrul Finanțelor, demisia din următoarele motive. Unu: pentru că ați tăiat investițiile în primul trimestru. Doi: pentru că nu vă puteți respecta angajamentul de deficit bugetar, așa cum e normal pentru o Românie parteneră în cadrul european, altfel nerespectând angajamentul de deficit bugetar intrăm în procedura de deficit excesiv, ceea ce înseamnă creșterea poverii pe următoarele generații. Trei: vă solicităm demisia domnule ministru al Finanțelor pentru colectarea dezastruoasă în primele trei luni, împreună cu președintele ANAF", a afirmat Turcan.


"Înainte de a vă da demisia, vă solicităm să prezentați totuși o proiecție economică care stă la baza Legii salarizării unitare, pe care o vedem pusă pe toate ecranele și despre care aflăm azi că a fost amânată cu încă o săptămână, după ce nu au mai dorit colegii pesediști", a mai spus liderul PNL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Aprilie 2017
Stire din Economie : Un nou vicepreședinte la ANAF
Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Ne mănâncă de vii birocrația
Pagina a fost generata in 1.0031 secunde