PSD stârnește din nou strada? Băsescu îl ajută

990
6
PSD stârnește din nou strada? Băsescu îl ajută - 11-1493884106.jpg
Senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu făcea ieri act de mândrie și se lăuda cu faptul că amendamentele sale pentru grațierea condamnaților au primit aviz favorabil în Comisia Juridică, fiind sprijinite de toți colegii pesediști. "Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani. Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv", anunța Liviu Brăiloiu.


Mai exact, comisia juridică a Senatului a adoptat ieri, cu 5 voturi "pentru" (PSD și ALDE) și 3 voturi "împotrivă" (PNL, USR și UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu-Tit Brăiloiu la proiectul de Lege privind grațierea. Ca urmare, cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență urmează să fie grațiați sub rezerva achitării prejudiciului.


Bineînțeles, așa cum ne-am obișnuit, Liviu Dragnea habar nu avea de aceste amendamente. El ca președinte de partid, care de altfel se mândrește că nimic nu mișcă în frontul PSD și în guvern fără ca el să aprobe, a fost din nou luat prin surprindere de avântul anti-justiție al subalternilor săi. S-a mai întâmplat o dată cu celebra Ordonanță 13 când, la fel, Dragnea, săracul, habar nu avea ce se întâmpla. El chiar susține lupta anticorupție, deși el și colegii săi au mari probleme cu legea penală. 


Așa cum spuneam și în urmă cu câteva săptămâni, această mișcare a grațierii corupților era doar o împletitură de pași pe care PSD urma să îi facă la momentul oportun. Și ce moment ar putea fi mai potrivit decât o dată cu legea salarizării, când țara avea să primească mierea și laptele din cornul abundenței guvernamentale. La adăpostul generozității PSD, urma să se dărâme zidurile pușcăriilor, de unde să iasă mai marii pușcăriași ai societății românești, în frunte cu Voiculescu, S.O. Vântu, Hrebenciuc și mulți alții. Iar la acest asalt asupra pușcăriilor a pus umărul și fostul președinte Traian Băsescu, cel ce s-a transformat peste noapte din apărătorul Justiției din mandatele sale, în ocrotitorul și prea-iertătorul corupților. Ceva sau cineva îl strânge cu ușa de și-a scrântit retorica atât de grav, încât până și propriul partid i se opune fățiș. Fermitatea cu care susținea condamnarea corupților s-a transformat într-o cursă contra-cronometru pentru obținerea grațierii lor. PSD obține astfel un aliat nesperat în cruciada sa, în cârca căruia urmează să fie aruncată, probabil, întreaga lovitură. 
 

Ceea ce nu a învățat PSD și se pare că este dispus și Băsescu să înfrunte, este lecția străzii. Românii nu vor corupții, criminalii și violatorii în libertate, indiferent de vârsta lor sau cât de grele sunt condițiile din penitenciare. Sute de mii de români au uimit Europa și au cutremurat România cu fermitatea lor de a se opune derapajelor PSD. Este Dragnea pregătit să înfrunte din nou furia românilor?

Iar cei care plâng de mila deținuților că nu au condiții decente de trai în pușcării, să se ducă într-un spital public din România și să vadă cum mor cu zile oameni suferinzi doar pentru că statul nu are bani, resurse, timp și nici interes pentru a le oferi condiții decente și tratament adecvat. De ce nu se fac comisii parlamentare care să studieze și aceste probleme? Simplu. Fiindcă ei nu se tratează niciodată în spitale românești. Deci, nu le pasă.   



Comentează știrea

decebal
5 mai 2017
anti PSD

Vreau sa am sansa sa imi schimb votul dat HOTILOR ! Am fost mintit la alegeri , vreau anticipate si sa schimb puscariasii din Parlamentul Romaniei !

Pesedel
8 mai 2017
Tit Hotuloiu

Fa-ti legi baiatule ca vor ajunge sa te ajute. Neica nimeni, mediocru, slugarnic si impostor intelectual, asta esti. Voi completa si legea de adunare de mai jos pe care tu o stii doar daca ti se sopteste asa cum se intampla si la bruma de scoala pe care ai facut-o. Cat ai avut la bac? Hai, uimeste-ne domn'senator NN!

unul
9 mai 2017
9 mai - Ziua Independentei

Azi, 9 mai este ziua in care Romania si-a castifat independenta, acum 140 de ani. Mai sarbatoreste cineva Ziua Independentei ?

liviu burebista
9 mai 2017
Plecat-am noua din Vaslui....................

Nu din pacate nimeni nu mai pomeneste de Razboiul de Independenta din 1877, cand Romania si-a castigat Independenta fata de imperiul otoman. Totul este bine dirijat de UE, sa se stearga orice are de a face cu notiunea de: national, independenta, identitate nationala. Asta inseamna globalizarea, stergerea identitatii nationale si spirituale, sa nu mai stim cine santem, cine ne-au fost stramosii, de unde venim si unde ne ducem.

costica
13 mai 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore libere pe zi. Este necesar calculator(sau telefon, tableta), conexiune la internet, cunostinte minime de operare cu documente word si pdf, navigare pe internet. Simplu, usor si foarte avantajos!! Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

MIHAI
14 mai 2017
DRAGNEA SI COMPLICELE SAU bASESCU

Nu este cazul sa-l consideram pe Dragnea strain de cele ce zic sau fac cei din PSD fie membrii ai guvernlui fie ai Parlamentului . Credem mai degraba ca toate declaratiile si masurile controversate sunt aruncate " pe piata " pentru a se vedea reaciile anumitor forte politice sau a opiniei publice . Daca nu se reactioneaza ferm , sau deloc , Dragnea tace si legea se face . Daca apar protestele , atunci intervine Marele Salvator , omul dreptatii care lupta pentru popor . Oricum ar fi , problemele " la ordinea zilei " sunt minore si menite sa abata atentia de la dezastrful care se apropie . Ne surprinde totusi , teama ca marii corupti vor iesi din puscarie . De ce suntem impotriva ? Iubitul nostru presedinte Johannis nu poate organiza receptii si alte intalniri galante la Cotroceni daca nu participa si reprezentantii de frunte ai faunei politicianiste corupte . Nu trebuie sa ignoram ca adoptarea unei legi care sa elibereze infractorii de talia celor mentionati mai sus , vizeaza mai mult nu actualii puscariasi cat viitorii locatari a unor posibile puscarii modernizate . Ca sa facem haz de necaz , sa ne amintim de bancul aparut in urma unei vizite facute de Ceausesc si Maurer la Galati . Ajunsi la universitate , Ceausescu , la plangerea studentilor ca mancarea de la cantina nu le ajunge , a marit alocatia de hrana de la 5 lei pe zi la 7 lei , Vizitand si penitenciarul unde se " reeducau " diversi infracori , ascultand plangerea detinutilor similara cu cea a studentilor a marit alocatia de la 5 lei la 15 . La plecare , in masina , Maurer il intreaba pe Ceausescu : de ce Nicule ai dat 2 lei la student si 10 lei la puscariasi . La care Ceausescu , a raspuns : Nene Maurer , noi nu vom mai fi studenti niciodata . Sa nu ne mire faptul ca Basescu se gandeste nu doar la fratele lui ci si la el insusi .

Pagina a fost generata in 0.5743 secunde