PSD și PNL s-au pus de acord să impoziteze toate pensiile speciale din România

157
PSD și PNL s-au pus de acord să impoziteze toate pensiile speciale din România - florinroman-1592387907.jpg
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță că toate pensiile speciale din România vor fi impozitate.


Astfel, cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament inițiat și susținut de liberali și social-democrați.


"Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari", arată Roman într-un comunicat, potrivit Agerpres.


El amintește că PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității.


"Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale."


Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanțe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaților.


Decizia a fost luată de deputați la începutul ședinței plenului Camerei. Proiectul de lege, inițiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0164 secunde