PSD și ALDE susțin înființarea unei comisii de anchetă privind alegerile din 2009

118
PSD și ALDE susțin înființarea unei comisii de anchetă privind alegerile din 2009 - psdalde-1492074500.jpg

Articole de la același autor

Liderii coaliției PSD – ALDE, domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, au convenit să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă parlamentară cu menirea de a clarifica aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial. 


"Este necesară această anchetă în cadrul Parlamentului României, având în vedere că sunt puse în discuție principii ale statului democratic și ale statului de drept, dar și încălcarea principiului separării puterilor în stat prin posibila intervenție nelegitimă a unor instituții în deturnarea procesului electoral. Totodată, se oferă cadrul necesar pentru a se clarifica dacă persoanele prezente la reuniunile la care face referire presa au acționat în interes personal sau în numele instituțiilor pe care le reprezentau. O astfel de comisie parlamentară este necesară ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public și care pun sub semnul întrebării respectarea principiului alegerilor libere și corecte ca premisă esențială a funcționării democrației în România",se spune în comunicatul de presă.
Rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009 a generat controverse în ultimii opt ani la nivelul societății românești, existând suspiciuni privind fraudarea lor încă din zilele ce au urmat procesului electoral. Dezvăluirile presei oferă o nouă perspectivă asupra deznodământului alegerilor prezidențiale din 2009, introducând în discuție încercarea de influențare a procesului electoral.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7834 secunde