PSD ia în calcul suspendarea președintelui. "Luni vom lua o decizie"

332
PSD ia în calcul suspendarea președintelui.

Articole de la același autor

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus, ieri, că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă și a anunțat că acest lucru va fi decis luni, într-o ședință a coaliției de guvernare.


"Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu și i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă pentru că, dacă doar stăm și ne plângem, nu respectă azi Constituția, nu respectă mâine Constituția, poate mai trimite un alt consilier prezidențial să amenințe un alt judecător de la CRR, o fi trimis consilieri prezidențiali să amenințe și judecători la ÎCCJ. Și dacă noi doar stăm și constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for care este forul suprem din România…", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.


El susține că președintele Senatului ar fi de acord: "Și domnul Tăriceanu a spus că este de acord și că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea și că luni trebuie să luăm o decizie - da sau nu".


Dragnea a reafirmat că președintele își bate joc de Constituție.


"Constituție de care își bate joc, nu-l interesează nici legea, nici Constituția, îl interesează doar propriul interes și propria protecție ca să o discutăm, să vorbim foarte răspicat. Spunea ieri despre dictatura majorității, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că majoritatea este unul dintre pilonii esențiali ai democrației, pentru că de asta se fac voturi, de aia merg oamenii să voteze liber când sunt alegeri ca să aleagă o majoritate care să hotărască și să legifereze și să conducă prin guvern treburile țării, administrarea acestei țări. Și este deranjat de majoritate, este exact logica întoarsă a unui dictator că nu contează majoritatea, nu contează votul, doar ce vrea unul singur care vrea să aibă subordonate toate instituțiile", a susținut liderul PSD.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8246 secunde