€ 4.7383
£ 5.3832
$ 4.2016

Mai multe ştiri online:
Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța:

"PSD i-a criticat pe experții Comisiei de la Veneția privind raportul pe legile Justiției"

Ştire online publicată Vineri, 14 Septembrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Deputatul USR Stelian Ion a declarat, ieri, că reprezentanții PSD din Comisia specială privind legile justiției au avut o atitudine „ireverențioasă” la adresa experților Comisiei de la Veneția, menționând că aceștia au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiției.

„La partea finală a acestei discuții, pe mine pur și simplu m-a bulversat. Nu credeam să văd la o astfel de întâlnire o atitudine atât de ireverențioasă la adresa membrilor comisiei, în sensul în care reprezentanții Puterii au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Aceștia nu și-au ascuns dezamăgirea față de acel raport pe care l-au numit subiectiv și au spus că există riscul ca în cazul în care Comisia de la Veneția nu-și va veni în fire, între ghilimele, și nu vor da un raport final pe placul dumnealor, aș spune eu, Comisia de la Veneția își va pierde credibilitatea. Un astfel de dialog cu o instituție atât de importantă recunoscută pe deplin la nivel european și mondial este inacceptabil. Aceasta este atitudinea PSD față de Europa și față de organismele europene și față de democrația în general, pentru că este o comisie care apără democrația prin drept. Iată care este opinia reală a PSD față de democrație”, a afirmat Stelian Ion, după întâlnirea membrilor Comisiei speciale pe legile justiției cu experții Comisiei de la Veneția, citat de Agerpres.

El a spus că din partea reprezentanților Comisiei de la Veneția a fost o singură întrebare cu privire la impactul modificărilor cu privire la dosarele în curs.

„Am explicat din punct de vedere procedural, făcând trimiteri la articole concrete din aceste modificări, care este impactul și anume că vizează chiar și dosare judecate definitiv. Se dorește deschiderea unor dosare judecate definitiv și odată ce se vor redeschide vor fi administrate probele pe baza Codului de procedură aflat la momentul rejudecării”, a mai spus deputatul constănțean Stelian Ion.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8265 secunde