PSD Constanța, cu ochii pe remanierea Guvernului. "Avem oameni de valoare, vom cere portofolii"

848
PSD Constanța, cu ochii pe remanierea Guvernului.

Articole de la același autor

PSD pregătește o nouă remaniere a Guvernului Dăncilă, motiv pentru care reprezentanții organizației de la Constanța sunt cu ochii pe portofoliile ce ar urma să fie eliberate și, eventual, înlocuite cu social-democrați constănțeni.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care a spus că Organizația Județeană a PSD Constanța va cere conducerii partidului câteva portofolii în următorul Executiv condus de premierul Viorica Dăncilă. Țuțuianu a evitat să dea nume, însă a precizat că filiala de la Constanța are destui oameni de valoare care pot face parte din Guvernul României. Cu toate acestea, pe surse, se vehiculează că liderul PSD Constanța, Felix Stroe, se "antrenează" pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Stroe a mai deținut funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.

"Am participat la o discuție, pe această temă, cu președintele organizației județene a PSD, Felix Stroe și cu președintele executiv, Decebal Făgădău. Organizația județeană a PSD are oameni de valoare care pot reprezenta cu cinste Constanța în Guvernul României. Chiar în aceste zile vom avea o ședință a Biroului Permanent Județean în care vom recomanda persoanele și vom cere Bucureștiului portofolii de miniștri pentru Constanța. Vom vedea pe cine propunem. Va fi o discuție în cadrul partidului", a declarat Horia Țuțuianu.

Revenind la remaniere, printre miniștrii care ar urma să fie înlocuiți sunt vehiculate numele lui Mihai Fifor, de la Apărare, George Ivașcu, de la Cultură, sau Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sporturilor. Un alt ministru care ar putea pleca din guvern este Paul Stănescu, cel care deține portofoliul Dezvoltării și este și vicepremier. Stănescu este unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. Cel mai disputat portofoliu este cel al Justiției, deținut de Tudorel Toader. Acesta este contestat de PSD, dar este susținut de ALDE. Toader este pe un loc al social-democraților, dar Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, spune că Toader nu trebuie să plece din Guvern, la fel cum nu trebuie să plece niciunul dintre miniștrii acestei formațiuni.

ALDE nu remaniază niciun ministru

"ALDE nu remaniază pe nimeni. Fiecare partid își face propria evaluare a miniștrilor care sunt reprezentanții partidului în Guvern. Niciodată nu pot să spun că totul merge perfect, nici în ceea ce îi privește pe colegii mei, nici în ceea ce mă privește pe mine. Fiecare avem loc să facem mai bine și mai mult, dar, pe ansamblu, activitatea lor, până în acest moment, a fost considerată, pe baza evaluărilor făcute, ca satisfăcătoare - adică nu calificativul satisfăcător într-o scară a calificativelor în care există foarte bine, bine și satisfăcător, ci în contextul unei afirmații de tip generic. Adică noi am făcut o evaluare pe obiectivele pe care le-au avut, pe modul la care și-au dus la îndeplinire sarcinile și am apreciat la toți activitatea pe care au avut-o. Sigur că asta nu înseamnă și nu exclude, cu fiecare am avut discuții - și colegii mei, și eu, personal - am putut să facem observații, prin care să își îmbunătățească performanța", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ieri, vicepreședintele PSD, Doina Pană, a declarat că, din punctul său de vedere, vor fi remanieri, în condițiile în care comisia de monitorizare a Guvernului a terminat prima parte a evaluării miniștrilor, urmând ca raportul să fie analizat de Viorica Dăncilă.

"Ne-am încheiat prima parte a muncii în acea comisie de evaluare a realizărilor programului de guvernare. Urmează partea cu resursele umane care va dura mai mult, evident. A fost o muncă contra cronometru, iar la ora actuală raportul este gata", a spus Doina Pană.

Ea a afirmat că raportul va fi analizat de Viorica Dăncilă, care apoi urmează să prezinte concluziile în Comitetul Executiv Național, probabil la sfârșitul acestei săptămâni sau cel mai târziu săptămâna viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.246 secunde