PSD anunță un nou CEX miercuri. Nominalizările la Dezvoltare și Transporturi s-ar putea schimba

169
PSD anunță un nou CEX miercuri. Nominalizările la Dezvoltare și Transporturi s-ar putea schimba - zyz3ptu4mczoyxnoptfhmjliy2mwyjux-1542807958.jpg
Senatorul PSD Șerban Nicolae afirmă, după o primă ședință a conducerii PSD, că noile propuneri pentru Ministerul Transporturilor și cel al Dezvoltării sunt Mircea Drăghici și Lia Olguta Vasilescu, dar pot fi și altele, o decizie urmând să fie luată miercuri de CEx.

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, într-o ședință de Comitet Executiv Național.

Șerban Nicolae a precizat că după o primă ședință a conducerii PSD, ca urmare a refuzului președintelui Klaus Iohannis de a-i revoca pe actualii titulari de la Transporturi și Dezvoltare, pentru a-i înlocui cu Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, propunerile rezultate sunt Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

Șerban Nicolae a precizat că o decizie va fi luată miercuri de Comitetul Executiv al PSD, când ar putea apărea și alte propuneri.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că remanierea guvernamentală este o soluție slabă și că este în continuare de părere că soluția corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României.

El a enumerat miniștrii revocați și pe cei numiți, însă în cazul Olguței Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiți lipsește și Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipsesc actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, și cel al Transporturilor, Lucian Șova.

Ilan Laufer a declarat, marți seara, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcția de ministru al Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a afirmat că nu există o motivație ca un președinte să refuze o revocare din funcție a unui ministru. El a precizat că în partid situația este analizată și că există și soluția să fie făcute alte propuneri.

Secretarul General Codrin Ștefănescu consideră "inadmisibil" gestul șefului statului, el enunțând și posibilitatea unei rocade Laufer - Vasilescu, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : DEMISIE ÎN PSD!
Pagina a fost generata in 0.4384 secunde