€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

PSD a decis: Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi și Marius Nica la Fonduri Europene

Ştire online publicată Vineri, 13 Octombrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Liderii de la centru și din teritoriu ai PSD s-au reunit, vineri, într-o nouă ședință a Comitetului Executiv Național unde au decis cine îi va înlocui pe cei trei miniștri demisionari. Așadar, la Ministerul Dezvoltării Regionale va veni Paul Stănescu, la Ministerul Transporturile Felix Stroe, iar Marius Nica la Fonduri Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, la începutul ședinței, că propunerile vor fi trimise președintelui Iohannis luni.


Premierul Mihai Tudose a spus că Roxana-Cezarina Bănică a fost propusă pentru funcția de Secretar General al Guvernului.

Liviu Dragnea a afirmat că pentru funcția de președinte la Comisia de Afaceri Europene, loc vacant, a fost propusă Rovana Plumb.

De asemenea, conform acestuia, Sevil Shhaideh va fi consilier de stat.

Înlocuitorul lui Sevil Shhaideh în postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale este senatorul Paul Stănescu. În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit în 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova și până în 2008 a activat în sectorul agricol. În 2008 a fost ales președinte al CJ Olt, funcție în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreședinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenți lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcția de chestor.

Postul delegat al Fondurilor Europene va fi ocupat de Marius Nica. Acesta are 36 de ani și a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ponta. Este un personaj crescut în umbra vicepreședintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Națională de Informații în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare și psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofițer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare București și Facultatea de comandă. Între anii 1878 – 1991 a fost ofițer activ în cadrul Marinei Militare. Între 2000 și 2003 a deținut funcția de viceprimar al orașului Constanța.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7584 secunde