Protest în CL Constanța. Liberalii s-au abținut de la vot la toate proiectele

644
Protest în CL Constanța. Liberalii  s-au abținut de la vot la toate proiectele - sedintaconsiliullocalconstanta11-1527609783.jpg
Consilierii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii mai. Întâlnirea a avut loc la sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ.

La eveniment a fost prezentă și marea sportivă de performanță la canotaj, Ioana Giucăl, care a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța. Alături de ea s-au aflat cei mai buni canotori din România. Totodată, a fost prezent și renumitul medic prof. Vasile Sârbu. El a anunțat că a venit să ridice diploma de cetățean de onoare, titlu obținut în urmă cu 18 ani.

Pe de altă parte, la începutul ședinței, Remus Negoi, de la USR, a solicitat să ia cuvântul pentru a expune câteva probleme legate de anumite proiecte aflate pe ordinea de zi. Printre altele, el a atras atenția asupra unui PUZ de pe B-dul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei și str. cpt. Dobrilă Eugeniu, prin care se dorește construirea unui bloc cu patru etaje.

"Deși comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local a dat aviz nefavorabil de două ori, iar vecinii s-au opus încă de la început construcției unui imobil la o distanță foarte mică de cel în care locuiesc, proiectul apare astăzi pe ordinea de zi. De această decizie beneficiază nimeni alta decât firma Oil Depol, cei care ciuntesc o bucată din Parcul Tăbăcăriei pentru un alt bloc și construiesc deja altul pe malul lacului", a atras atenția Remus Negoi, de la USR.

Mai mult, în sală se afla și un grup de cetățeni care a protestat vehement cu privire la proiectul de aprobare a acestui PUZ. Ulterior, prin voturile de abținere ale liberalilor și ale consilierului independent Andrei Popescu, cât și urmare a votului "împotrivă" a consilierilor Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, proiectul nu a trecut, fiind considerat de patrimoniu.

În altă ordine de idei, pe ordinea de zi s-au aflat 64 de proiecte de hotărâri, însă numai 38 dintre acestea au trecut de votul aleșilor locali.

Concret, încă de la începutul ședinței, liberalii au anunțat că se vor abține de la votarea proiectelor, în semn de protest pentru lipsa de transparență a primarului Decebal Făgădău, motivând că acesta refuză să le răspundă la adresele formulate.

"A trecut mai bine de o lună de când PNL Constanța a solicitat primarului Constanței, în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public, să comunice în scris care sunt atribuțiile expres delegate fiecăruia dintre cei doi viceprimari ai Constanței, Costin Răsăuțeanu, respectiv Dumitru Babu. PNL Constanța a cerut și rapoartele anuale de activitate ale celor doi viceprimari ai Constanței, rapoarte la care erau obligați de prevederile exprese ale legii privind administrația publică locală. Răspunsul scris se lasă încă așteptat cu toate că legea spune clar care este termenul în care trebuie trimis: 30 zile. Considerăm că este o bătaie de joc din partea primarului la adresa noastră, dar și a cetățenilor Constanței. Lipsa de transparență și încălcarea legii ne determină să credem că solicitarea noastră atinge niște puncte sensibile pentru Decebal Făgădău. Atât de sensibile încât preferă să încalce legea decât să ne răspundă", a declarat Septimiu Bourceanu, coordonatorul Organizației Municipale PNL Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5367 secunde