Mai multe ştiri online:

Protecția Mării Negre, realizată de CJC cu fonduri europene

Ştire online publicată Vineri, 10 August 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre 2014-2020” - Promovarea coordonării protecției mediului și reducerea în comun a deșeurilor marine în Bazinul Mării Negre.


Acest proiect are ca parteneri Consiliul Județean Constanța, Consiliul Raional Ungheni – Republica Moldova și Asociația Bulgară pentru Transferul Tehnologiei și Inovației. Proiectul urmărește prevenția, monitorizarea, colaborarea transfrontalieră și dezvoltarea capacităților de intervenție în bazinul Mării Negre, în ceea ce privește riscurile legate de mediu. Valoarea totală este de peste 720.000 euro. Din această sumă, Consiliului Județean Constanța îi revin circa 370.000 euro. Durata de implementare este de 24 luni.


„Protecția Mării Negre trebuie să reprezinte interesul comun al tuturor autorităților și instituțiilor abilitate, mai ales al celor din zona litorală. Acest proiect este o dovadă a colaborării atât dintre instituțiile romanești, cât și dintre trei state. Ne dorim ca împreună cu partenerii bulgari și cu cei moldoveni să reușim să generăm proiecte de succes ce au ca scop protejarea eficientă a resurselor naturale”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


În cadrul proiectului vor fi achiziționate utilaje și echipamente specifice precum un buldoexcavator, un sistem de monitorizare a parametrilor de mediu și a unor servicii de dezvoltare a unei platforme online pentru publicarea datelor. De asemenea, proiectul prevede și dezvoltarea unei aplicații educative pentru tineri, prin care se punctează importanța protejării mediului. Toate aceste achiziții vor duce la eficientizarea acțiunilor de prevenție a poluării din Marea Neagră.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65842 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3818 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3414 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1973 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7158 secunde