Viceprimarul Florin Chelaru:

"Promenada Năvodari se va întinde de la digul de sud până la Hanul Piraților"

1058
1

Articole de la același autor

Procesul de modernizare a orașului Năvodari și, implicit, cel de a-l defini ca oraș turistic prin amenajarea unei alei de promenadă începe să prindă contur.

"Am o veste bună pentru năvodăreni. A fost aprobat de Ministerul Dezvoltării proiectul modificat Promenada Năvodari care se va întinde de la digul de sud până la Hanul Piraților. A început numărătoarea, suntem pe ultima sută de metri. În scurt timp vom scoate autorizația de construcție și se va publica anunțul pe SEAP. Prin implementarea acestui proiect, turiștii și locuitorii orașului Năvodari vor beneficia de un spațiu natural, în care se vor putea plimba și recrea, promenada urmând să reprezinte un adevărat traseu turistic, cu zone de odihnă și socializare", a declarat pentru "Cuget Liber", viceprimarul Florin Chelaru.

Proiectul realizării aleii de promenadă între Năvodari și Mamaia a fost depus spre obținerea finanțării în anul 2012, însă au existat tot felul de controverse privind construcția.

Potrivit viceprimarului Florin Chelaru, valoarea proiectului este de 35,8 milioane lei și se va finanța în procent de 98% din fonduri structurale prin Programul Operațional Regional, contribuția Orașului Năvodari la această investiție urmând să fie de cel mult 2%. Proiectul prevede amenajarea unei alei pietonale, cu o lățime de cel mult șase metri cu o arhitectură deosebită. Amenajarea ei se va realiza în apropierea plajei, în zona de litoral a orașului Năvodari, la mai mult de 60 de metri de limita Mării Negre, fiind astfel protejată zona de plajă și fiind respectate prevederile legii.

Potrivit proiectului, investiția se va realiza din materiale naturale - dale din granit, urmând să fie prevăzută cu foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre, două ronduri prevăzute cu fântâni arteziene și 600 de stâlpi prevăzuți cu lampadare, alimentați cu energie electrică din care aproximativ 300 de stâlpi vor utiliza surse de energie regenerabilă (energie solară). Totodată, se vor monta 600 de bănci compozite fără spătar, 300 de bănci cu spătar, 300 de jardiniere, 36 de panouri electronice de informare pe care se vor putea afișa informații cu privire la starea vremii, precum și alte informații de interes public, un sistem de amplificare prevăzut cu 300 de boxe și patru pergole.

Proiectul cuprinde și realizarea unei rețele de canalizare pluvială, care să asigure colectarea apelor pluviale și prevenirea oricăror inundații pentru riverani. Mai mult decât atât, proiectul creează infrastructura de turism de utilitate publică, investiția urmând să fie prevăzută cu rețea de alimentare cu apă pentru deservirea cișmelelor și a dușurilor pentru plajă, dar și cu rețea de alimentare cu energie electrică. 

Comentează știrea

naekst
25 februarie 2015
Promenada Navodari

Va fi tot ca si constructia soselei Navodari Constanta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde