Deputatul liberal Bogdan Huțucă:

"Proiectul TVA split trebuie distrus, până nu e prea târziu"

186
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, lucrează alături de colegii din Parlament la identificarea tuturor metodelor posibile de distrugere a "inepției fiscale" denumite generic TVA Split (TVA defalcat), cu alte cuvinte plata separată a TVA-ului. 


Liberalii consideră că proiectul inițiat de Guvernul PSD-Dragnea nu trebuie să fie aplicabil, nici în 2018, nici în 2019.


"Partidul Național Liberal a făcut un prim-pas spre distrugerea proiectului plății separate a TVA. La Senat, colegul meu, senatorul Florin Cîțu, a propus un amendament pentru eliminarea definitivă a obligației agenților economici de a plăti separat TVA-ul, așa cum se arăta în varianta inițială a Guvernului. Comisia controlată însă de PSD-ALDE a avut alte planuri și a amânat doar până la 1 ianuarie 2019 această obligativitate. În războiul pe care îl ducem cu inepția Guvernului am câștigat o bătălie, dar nu ne vom opri până ce nu vom distruge această lege făcută parcă în laboratoarele PSD de sabotare a economiei", a declarat deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților.


Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal consideră că asistăm la cea mai mare lovitură cu daune greu de estimat, aplicată fără milă de către Guvernul PSD mediului de afaceri. 


"TVA split înseamnă birocratizare excesivă și costuri administrative mai mari pentru companii. Aceste costuri se vor regăsi obligatoriu în prețuri mai mari pe toate liniile. Companiile vor fi supuse unor verificări excesive pentru a intra în posesia sumelor cu care au finanțat acest sistem absurd, iar, pe de altă parte, ANAF nu va putea face față solicitărilor primite pentru transferurile acestor sume în conturile titularilor sau pentru reglarea corecțiilor. Este o măsură pro-faliment, făcută de un Guvern falimentar, doar pentru a-și menține cheltuielile enorme la care, după cum vedeți, nu mai face față", conchide deputatul Bogdan Huțucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2977 secunde