Proiectul Spitalului regional, atacat la CCR de Iohannis. Cum a reacționat PSD Constanța

497
Proiectul Spitalului regional, atacat la CCR de Iohannis. Cum a reacționat PSD Constanța - psd-1592578808.jpg
PSD Constanța s-a reunit, urgent, în cadrul unei conferințe de presă la care participă deputații Radu Babuș, George Vișan, Ștefan Mihu și senatorii Liviu Brăiloiu și Nicolae Moga.

"Mă bucur că ne revedem. Cu toate că motivația pentru care ne vedem nu este una foarte plăcută. Este o zi pe care nu credeam că o sa apuc să o văd. Organizația PSD Constanța și-a asumat public construirea unui spital militar regional pe raza municipiului Constanța. Această lege a fost primită la promulgare și Klaus Iohannis a atacat-o la Curtea Constituțională. În ultimul timp în comisiile de apărare din Senat am aprobat o investiție de 2,2 miliarde de euro pentru modernizarea bazei de la Mihail Kogălniceanu. Actuala putere atacă la Curtea Constituțională proiectele pe care noi le propunem. Ei promovează legile care ajută casele de pariuri și jocuri de noroc", a declarat deputatul Radu Babuș.

Și senatorul Liviu Brăiloiu este deranjat de faptul că proiectul spitalul regional a ajuns la CCR.  

"Apropo de spital, acolo a fost vorba și despre un transfer de teren. Dacă îmi aduc bine aminte, la jumătatea lunii martie, a fost promovat un proiect de hotărâre de guvern care era destinat sportului sumo. Cu asta se ocupa atunci Guvernul. Revenind la spitalul militar regional, ne-am luat angajamentul în fața constănțenilor ca vom construi această unitate. Nu avem destule pături în spitalele care sunt la această oră în Constanța. Dacă nu am putut să facem acel spital, am ajuns la ideea că putem face acest spital militar. Primăria Constanța ne pune la dispoziție un teren, dar iată că nu se poate construi ca nu vrea actualul Guvern. Constat cu stupoare că președintele României nu este de acord cu această dorință a noastră. Am speranța și credința că în înțelepciunea ei, Curtea Constituțională ne va da câștig de cauză. Ei ne reproșează că nu știm numărul cazurilor de COVID concrete. Păi știa cineva acest lucru? Acesta este un atentat la dreptul oamenilor de a avea medicina asigurată. Este un fapt fără precedent", a declarat senatorul Liviu Brăiloiu.

"În opinia mea președintele începe să joace politic. Folosește dubla măsură când vine vorba de Constanța. Vreau să vă aduc aminte că prin această lege se reglementează un singur obiectiv. Sunt discriminați cetățenii. Vreau să vă aduc aminte că cetățenii din Dobrogea sunt discriminați față de cei din întreaga țară atunci când trebuie să ieșim din județ și plătim taxa. Acest lucru nu a mai fost atacat de președinte. Eu cred că cetățenii au suficient discernământ pentru a-și da seama ce vrem să facem pentru ei" a declarat în cadrul conferinței de presă, deputatul George Vișan.

"Sunt foarte supărat pe Klaus Iohannis. Acest proiect este vital pentru Constanța. În timpul sezonului estival spitalul Sfântu Andrei are pana la 600 de intervenții la secția de urgenta. În timpul sezonului estival constantenii sunt lipsiți de asistență medicală. În comparație cu alte judete, stam foarte prost la acest capitol. Județul Constanța are doar 11 unitati sanitare publice. Pe cand Clujul are 19, Iasul 17 si Craiova 17. Am trimis proiectul nostru de lege tuturor parlamentarilor, Uniunii Europene, am trimis peste tot. După cum știți foarte bine s au exfoliat 2.400 de hectare de la Kogălniceanu unde se vrea a fi cazati militari. În contextul în care cea mai mare baza militară din România se află la Kogalniceanu, necesitatea acestui spital este foarte mare. Acest spital poate deservi si civilii, nu doar militarii. Sursele de finanțare sunt: partea care rămâne din 2 la suta din contractele de înzestrare a armatei, din alte surse atrase sau din fonduri europene. Se vehiculează că Uniunea Europeană va avea si ea armata. Inclusiv NATO ar fi sprijinit această construcție. Uniunea Europeană va da bani oricărei tari care vrea sa îmbunătățească sistemul sanitar. Președintele a atacat la Curtea Constituțională un proiect de acest gen. Pe mine acest lucru ma face sa fiu extraordinar de mâhnit. Ce pot sa cred eu? Că se lucrează cu dublă măsură, nu? Tu ai promulgat legea autostrazii si pentru constanteni nu faci nimic? Daca presedintele nu finanța autostrada, intelegeam", a spus și senatorul nicolae Moga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5888 secunde