Liviu Pop (PSD):

"Proiectul privind salarizarea bugetarilor, o glumă proastă"

187

Articole de la același autor

Senatorul PSD Liviu Pop a calificat joi drept "o glumă proastă" noul proiect al ordonanței privind salarizarea bugetarilor, susținând că nu rezolvă "sub nicio formă" inechitățile din sistem.


"Mă așteptam ca măcar în ceasul al 12-lea, noua Ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice să fie tratată cu maximă responsabilitate de 'Guvernul meu'. Dar ce observăm? Promisiuni fără fond, prevederi nesustenabile, articole care nu se vor aplica niciodată decât prin măsuri drastice care vor conduce la reduceri masive de personal. Deci ce face 'Guvernul meu' pentru cetățeni? Ordonanța, așa cum arată în momentul de față, nu rezolvă sub nicio formă inechitățile din sistem. Mai mult, la o simplă analiză și din datele pe care le avem, constatăm că în 2017 nu va exista cadru fiscal pentru creșteri salariale", a afirmat Liviu Pop, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.


În opinia senatorului PSD, ordonanța este "doar o petardă", menită "să spele aparent imaginea unui guvern care se perfecționează la locul de muncă și care în atâtea luni nu a fost în stare să creioneze o ordonanță coerentă și sustenabilă a salarizării în sistemul bugetar".


"În ceea ce privește acel premiu de 2%, este o prevedere care nu se poate aplica personalului din sistemul de învățământ. Decât în situația reducerii de personal. Așadar, afirmația potrivit căreia 'Educația reprezintă o prioritate' nu se reflectă și în realitatea bugetară. Prin urmare, nici vorbă de o eventuală creștere de salarii în 2016 sau 2017", a adăugat Liviu Pop.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6628 secunde