Proiectul legislativ referitor la valabilitatea pașapoartelor, undă verde la Senat

1055
Proiectul legislativ referitor la valabilitatea pașapoartelor, undă verde la Senat - proiect-1523457080.jpg
Senatul a adoptat, în ședința plenului de ieri, proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a pașapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani și de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 și 25 de ani.

Conform Agerpres, proiectul este menit să fluidizeze activitatea serviciilor de pașapoarte prin scăderea numărului de solicitări pentru eliberarea documentelor.

Pentru eliberarea unui pașaport simplu temporar în termen de trei zile trebuie să existe situații de urgență obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic. Această urgență va trebui dovedită în momentul depunerii cererii de eliberare a pașaportului simplu temporar.

Cei care nu doresc eliberarea unui pașaport simplu electronic pot solicita eliberarea unui pașaport simplu temporar care le va fi eliberat în intervalul în care se emite pașaportul simplu electronic.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde