Liviu Dragnea:

"Proiectul de lege privind Statutul funcționarului public, în proceduri parlamentare"

238

Articole de la același autor

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, ieri, că proiectul de lege privind Statutul funcționarului public va intra în proceduri parlamentare și a precizat că actul normativ vizează "flexibilizarea funcției publice", dar și posibilitatea ca funcționarii să beneficieze de un fond de premiere. 


"Este vorba despre flexibilizarea funcției publice, de clarificarea raporturilor dintre funcționari și șefii instituțiilor, că sunt primari, miniștri sau șefi de instituții publice, de posibilitatea ca funcționarii publici să beneficieze de un fond de premiere care să fie la dispoziția ordonatorilor de credite pentru a-i putea stimula pe cei care într-adevăr muncesc mai mult, muncesc mai bine și doresc să se implice mai mult. De asemenea, este vorba de stabilitate în funcție și de o clarificare mult mai serioasă a obligațiilor care le revin funcționarilor publici. Proiectul de lege privind Statutul funcționarului public intră în procedurile parlamentare. Orizontul este strâns", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de grup a senatorilor PSD. 


Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că aleșii trebuie să beneficieze de o legislație clară, astfel încât să poată fi anchetați doar pentru decizii legate de legalitate și nu de oportunitate. 


"Orice ales direct sau indirect, aleși locali sau aleși parlamentari, miniștrii care sunt aleși prin votul Parlamentului trebuie să aibă o legislație clară și în lumina Constituției, și în lumina deciziilor CCR, și în lumina bunului simț. Orice personaj, orice om care are o astfel de poziție trebuie să fie anchetat pentru legalitate, nu pentru oportunitate. Pentru că oamenii de aceea își aleg reprezentanții: pentru a duce la îndeplinire niște promisiuni, niște angajamente din campanie, prin votul cetățenilor. Este foarte simplu", a susținut președintele PSD. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5111 secunde