Primarul Mariana Gâju:

"Proiectele finanțate prin programele europene sunt de o importanță capitală pentru mediul rural"

272

Articole de la același autor

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor EAR-AER și Guvernul Regiunii Flandra a Regatului Belgiei, au organizat, ieri, Conferința "Beneficiile Cooperării Teritoriale".


Conferința s-a desfășurat sub auspiciile Strategiei "Europa 2020" a Uniunii Europene, a "Planului de Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est 2014-2020" și a "Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est", reunind reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale, reprezentanți ai Comitetului Economic și Social European, precum și experți internaționali în cooperare teritorială, dezvoltare regională și antreprenoriat.


Pe lângă reprezentanții unor ministere de la nivel central și european, la eveniment au fost prezenți reprezentanți din șase țări care sunt membre ale Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai unor instituții locale. Acțiunea a fost dedicată spectrului fondurilor europene în infrastructura locală, infrastructura mare, dar și spectrului economic, educativ și cel al inovării. 


Conferința a scos, în prim plan, beneficiile cooperării teritoriale, cooperare despre care se tot vorbește din anul 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană. 


"Proiectele finanțate prin programele europene sunt de o importanță capitală pentru mediul rural din România. Această temă este amplu dezbătută de experți din cadrul Academiei Europene a Regiunilor, dar și de experți din România. Investițiile majore în infrastructură, cum ar fi alimentarea cu apă, realizarea de drumuri, construirea școlilor și a grădinițelor, pot fi realizate cu fonduri europene, prin cooperarea regională. Comuna Cumpăna are nevoie de investitori", a declarat primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5348 secunde