Proiect cultural în parteneriat cu bulgarii, semnat de primarul din Hârșova, Viorel Ionescu

424
Proiect cultural în parteneriat cu bulgarii, semnat de primarul din Hârșova, Viorel Ionescu - harsova-1495373677.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul ce vizează restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului "Școala Veche Vasile Cotovu".


Beneficiarul proiectului va fi unitatea administrativ teriorială a orașului Hârșova, în timp ce parteneri sunt municipalitatea Krushari din Bulgaria, Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța și Muzeul Regional de Istorie din Dobrici. Durata proiectului este de 36 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.196.985 euro, din care pentru UAT Hârșova este de 2.885.510 euro, iar cofinanțarea va fi de 2 %.


"Proiectul este o soluție comună, identificată de cei patru beneficiari, pentru problemele legate de lipsa de acțiuni concrete pentru utilizarea durabilă a resurselor naturale și culturale specifice, Hârșova - Krushari, zonele fiind caracterizate de un anumit patrimoniu istoric, cu mare relevanță în identitatea și dezvoltarea celor două comu-nități", a explicat edilul din Hârșova, Viorel Ionescu.


Obiectivele proiectului con-stau în reabilitarea, moder-nizarea și dotarea Școlii Vechi pentru redarea ei circuitului turistic prin transformarea în Muzeu de Istorie. De asemenea, în cadrul acestui proiect va fi reabilitată, modernizată și dotată casa "Vasile Cotovu", care va fi transformată în bibliotecă și centru multicultural. Un alt obiectiv inclus în proiect vizează reabilitarea drumurilor de acces către ansamblul "Vasile Cotovu" și cetatea "Carsium", respectiv, aproximativ 1,5 km care cuprind străzile 9 Mai, Ana Ipătescu, Prospectul Dunării, Alexandru cel Bun, Cetății, Carsium, Gheorghe Doja, Dobrogei, Danubiu și Soarelui. 


În plus, obiectivele proiectului mai cuprind organizarea unor colocvii de istorie și arheologie, organizarea unei tabere de arheologie la Hârșova, achiziționarea a 20 de biciclete și digitizarea tuturor artefactelor din muzeul de istorie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.803 secunde