Gigi Chiru, despre sondajul Cuget Liber:

"Procentul nu mă sperie. Dacă voi candida mă angajez să câștig"

3606
20

Articole de la același autor

Sondajul de opinie publicat, ieri, de ziarul "Cuget Liber" a iscat diverse dispute. Astfel, în timp ce unii infirmă că ar sta atât de prost în sondaje, alții sunt de părere că, deși procentul este mic, locul în clasament le dă șanse să câștige bătălia finală.
Sondajul de opinie a fost efectuat de echipa sociologului Simona Niculae, la comanda "Cuget Liber", în perioada 15 - 22 decembrie 2011, pe un număr de 500 de subiecți din municipiul Constanța, cu o marjă de eroare plus-minus 4,5%.

Președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, a declarat că, din punctul său de vedere, sondajul efectuat la comanda "Cuget Liber" privind alegerile locale care vor avea loc în acest an nu este relevant.
"Sondajul nu este relevant, este manipulator și are rolul de a demobiliza electoratul constănțean. Într-o singură privință sunt de acord cu acesta și anume ordinea în acest moment, a poziționării viitorilor candidați", a declarat Gigi Chiru.
El a mai precizat că procentul pe care îl are la acest moment nu îl sperie deoarece până acum nu a mai candidat la Constanța, ci numai la Eforie.
"Acest procent nu mă sperie. Dacă voi candida pentru Primăria Constanța mă angajez să câștig această bătălie. Pentru mine este important că sunt al doilea la acest moment, deci înaintea altora", a mai precizat Chiru.
"Cuget Liber" a publicat, ieri un sondaj în urma căruia a reieșit că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de primar, 56,2% din respondenți ar vota cu Radu Mazăre, 2,1% Gigi Chiru, 1,3% Anca Boagiu, 1,2% Claudiu Palaz, 0,8% Sever Voinescu, 0,5% Victor Manea, 0,4% Tudor Chesoi, 0,4 alții. Foarte important, 29,2% au spus că nu știu încă pe cine ar vota, în timp ce 7,7% au precizat că nu ar vota.

Liberalii spun că USL are mai mult
Consilierul local liberal Dan Zepa Antonoaea a comentat rezultatele sondajului efectuat de "Cuget Liber", menționând că, în viziunea sa, nu se explică diferența de 10% dintre procentul obținut de către PDL cu privire la alegerile pentru Consiliul Local la nivelul întregii populații sondate și cel obținut din excluderea nehotărâților.
"Nu știu cum s-a ajuns la diferența aceasta în ceea ce privește procentul obținut de PDL. Oamenii sunt întrebați pe cine ar vota pentru Consiliul Local, iar PDL se pare că a obținut un procent de 21,6%, ca apoi să fie prezentat un procent de 10,5%", a declarat consilierul liberal.
"Probabil că au uitat să treacă unu în loc de doi", a adăugat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.
Întrebat cum comentează diferența dintre procentajul obținut de USL, respectiv 63% și cel obținut de un potențial candidat la Primăria Constanța din partea PNL, Victor Manea, care a primit doar 0,5% din voturile celor ce și-au exprimat opțiu-nea în sondaj, Gheorghe Dragomir a replicat: "Dacă sondajul este făcut de voi, este clar. Nu poți face un sondaj de opinie pe 500 de persoane. În muni-cipiul Constanța trebuie efectuat un sondaj pe cel puțin 1.000 de persoane pentru a fi relevant. Noi am făcut un sondaj, un sondaj corect, pe 1.200 de persoane așa cum este recomandat. Acesta arată cifre diferite, USL-ul are cel puțin 80%, iar Victor Manea are mai mult de atât, dar nu vreau să dau aceste informații PDL-ului".

Gheorghe Slabu duce partidul lui Dan Diaconescu în Consiliul Local
La nivelul de vot pe partide, la întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local, dvs. cu ce partid ați vota?" 30,7% dintre respondenți au indicat USL, 10,5% PDL, 3,2% PP-DD, iar 2,3% PRM. De asemenea, 14,4% dintre respondenți au declarat că nu ar vota, iar procentul non-răspunsurilor a fost 36,9%.
Excluzând însă din analiză nehotărâții și persoanele care au declarat că nu ar vota, USL înregistrează 63% din totalul intențiilor de vot, PDL 21,6%, PP-DD 6,6%, PRM 4,6%, iar UNPR 1,7%.
În acest context, reiese că partidul lui Dan Diaconescu ar intra în Consiliul Local Constanța. Vizavi de acest sondaj, președintele Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) de la Constanța, Gheorghe Slabu a spus că este un lucru foarte bun, acesta fiind unul din obiectivele formațiunii politice pe plan local.
"Eu știam că avem cam 8%. Sondajul nu face decât să ne bucure să ne demonstreze că munca noastră dă deja rezultate pozitive deși partidul a fost constituit doar de câteva luni. Pe plan local ne-am implicat foarte mult și acest lucru se vede din sondaj", a spus Gheorghe Slabu.



Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1946 si 2012=diktatura
19 ianuarie 2012
Un neispravit

Sa traiesti,mai Jiji l`amorozo si sa-ti faci casa la Chitesti!! Buna ziua, ati sunat la Salvarea Privata. Pentru limba romana apasati 1. Pentru engleza, apasati 2. Pentru verificarea contului dumneavoastra de contributii la sistemul de sanatate, apasati 3. Pentru informatii despre ofertele speciale ale Salvarii in perioada de Craciun, Revelion si Paste, apasati 4. Pentru informatii in legatura cu starea dumneavoastra de sanatate, apasati cu un deget pe incheietura mainii si numarati pana la 60. Acela e pulsul. Daca il mai aveti, apasati 5. Un operator va prelua apelul. Pentru imbunatatirea serviciului, va informam ca aceasta convorbire poate fi inregistrata si folosita intr-o emisiune de tip talk show. Va multumim!

oana babana
19 ianuarie 2012
esti dus cu capul.....zău...cu sa castigi cu 2% in sondaje??

Cine te voteaza?? Doar 2%!!! Asta e realitatea, dragă! Tu primar?? Vise...Nimeni nu mai voteaza pdl si candidati portocalii ca am vazut de ce sunt in stare!!!

om bogat om sarac
19 ianuarie 2012
romania te iubesc

cu eforie ai terminat acum vrei constanta de ce nu ramai la meseria ta de ospatar

kalimero
19 ianuarie 2012
o lupta politica trebuie dusa la urne, nu in presa

Nu va lasati descurajati si manipulati! Sa-i vedem la urne. Ca de gura stim ca sunt buni (in toate sensurile).Cite voturi au cistigat pzdeii la ultimele 2 confruntari electorale? Aud? Tot asa!

kalimeri
19 ianuarie 2012
ce spuneau sondajele

inainte de prezidentiale? dar inainte de referendum? Luati aminte! pzd-ilor, zilele voastre sunt numarate in fruntea constantei! mai bine v-ati da demisia si ati pleca, pentru a evita procesele adevarate care vor urma. Nu astea manipulate de ai vostri........

Parpanghel
19 ianuarie 2012
Haoleo balaoachesule

Sa înțelegem ca noi, constantenii, suntem mai prosti decât aia din Eforie care n-au votat coloratul. Ia-ți bai satra si candidează la dobromir ca poate acolo te votează neamurile si prinzi un loc de consilier. Papagalule!

.ULEA SPATARU
19 ianuarie 2012
MAZARE,NOI VREM GAINI!

mazare pleaca in vacante in insule exotice iar constantenii pleaca in vacanta la cozile lu'mazare pentru un kil de ulei si o gaina stafidita...oare demnitate o mai fi pe lumea asta?...in constanta,sigur,NU.

Miruna
19 ianuarie 2012
CHIRULE,esti simpatic si onest asa .. in felul tau...:))

dar chiar nu gaseste PDL sau orice alt partid sau nu se gaseste vreun independent sa candideze impotriva lui MAZARE?..In toata CONSTAnTA,un oras asa mare!, nu se gaseste un om profesionist sau un intelectual sau un om cinstit si de treaba(ideal ar fi toate astesa la un loc,desi e cam greu sa reunesti toate insusirile astea la un roman, hi hi hi)...chiar nu se gaseste nimeni CAPABIL,INTELECTUAL SAU CREDIBIL sa infrunte pe bestia numita MAZARE?...as candida eu dar constantenii si romanii in general sunt o societatate patriarhala ,in care aproape doar barbatii obtin functiile f.mari si mari si nu prea aleg ei femei:)))

constantean
19 ianuarie 2012
Chiru primar

Sondajul de ieri nu are nici o valoare ,nu-i nimic adevarat. Mazarica sta mult mai prost iar CHIRU cu siguranta ca are mai mult.Ceea ce s-a vazut ieri din comentarii este faptul ca intradevar constantenii care au putin mai multa minte si demnitate nu-l mai vor.Asta este un lucru important,cat despre CHIRU trebuie sa-l sprujinim pt ca este singurul candidat care are sanse ,este serios si muncitor.

mihai
19 ianuarie 2012
treziti-va

Constantenii trebuie sa intelega ca Mazare isi bate joc de ei ,de pensionarii pe care ii umileste pe la cozi.Cu siguranta pachete si ajutoare v-a da si urmatorul primar ca doar da din banii constantenilor nu ai lui.Constanta trebuie eliberata de mafia PSD-ista, GIGI CHIRU este singurul adversar adevarat pe care l-a avut pastaie pana acum si se stie din surse apropriate lui ca-i cam tremura fundul.CHIRU succes tineretul e cu tine.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5196 secunde