Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache:

"Printre prioritățile de dezvoltare de anul acesta, se numără cofinanțarea proiectelor europene"

366

Articole de la același autor

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit în prima ședință ordinară din acest an, pe ordinea de zi fiind 14 proiecte de hotărâri, cel mai important fiind cel care a vizat aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, pentru anul 2014. 


"Pentru anul 2014, se estimează că municipiul Medgidia va avea la dispoziție surse derulate prin bugetul local în valoare de 70.369.650 lei, împărțite în buget de funcționare în valoare de 57.701.750 lei și buget de dezvoltare în valoare de 12.667.900, din care partea finanțată exclusiv din bugetul local este de 4.147.330 lei. Printre prioritățile de dezvoltare de anul acesta se numără cofinanțarea proiectelor europene, asigurarea protecției și asistenței sociale pentru categoriile defavorizate și plata ratelor și dobânzilor în valoare de 6.079.000 lei", a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. 
El a mai precizat că, pentru a veni în ajutorul populației, aleșii locali au  aprobat și proiectul care vizează suportarea din bugetul local a sumei de 136,31 lei/Gcal, inclusiv TVA, reprezentând diferența dintre prețul energiei termice produsă, transportată și distribuită populației de 370,31 lei/Gcal și prețul local de facturare a energiei termice furnizată populației municipiului Medgidia prin sistem centralizat de 234 lei/Gcal. 
Tot în cadrul ședinței, s-au mai aprobat și 90 de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav și 160 de indemnizații pentru persoanele cu handicap grav din municipiul Medgidia. 
Marian Iordache a mai spus că, în cadrul ședinței, s-au aprobat și investițiile propuse a fi realizate prin POS Mediu 2014 - 2020 și a alocării din bugetul local a valorii cofinanțării asistenței tehnice pentru elaborarea aplicației de finanțare a investițiilor. 
"Investițiile în valoare de 9.800.650 lei vor fi realizate pentru secțiunile de apă și canal, respectiv reabilitare conductă de aducțiune, rezervor și reabilitare rețele distribuție. La secțiunea canal, se vor reabilita colectorul principal, stația de pompare, rețeaua de canalizare și conducta de refulare", a mai precizat edilul Marian Iordache. 
Pe de altă parte, el a mai spus că s-a aprobat și atribuirea unui spațiu Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, în vederea deschiderii reprezentanței acesteia în Medgidia. În acest sens, s-a aprobat darea în folosință a spațiului în suprafață utilă de 22.80 mp, situat în Medgidia, strada Decebal nr. 35. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6535 secunde