Primarul George Scupra:

"Prin crearea debarcaderului vor crește veniturile la bugetul local al orașului Ovidiu"

356

Articole de la același autor

Locuitorii din Ovidiu au, începând de ieri, un loc special unde să se plimbe pe malul lacului Siutghiol și unde să servească o masă cu preparate din pește. Administrația publică locală condusă de primarul George Scupra a mai bifat realizarea unui proiect pe care cetățenii și, în mod special, pescarii îl așteptau cu interes. Este vorba despre debarcaderul situat pe malul lacului Siutghiol, construit cu fonduri europene, proiect inclus în Strategia de Dezvoltare Locală Integrată, "Dobrogea Nord - Pământul sălbatic dintre ape".

"Valorificarea poziției geografice și creșterea valorii adăugate la produsele pescărești tradiționale, consolidarea competitivității zonei de pescuit Dobrogea Nord și creșterea consumului de pește și a produselor din pește la nivelul zonei Dobrogea Nord au făcut obiectul principal al contractului de finanțare pe care l-am semnat la începutul acestui an. După parcurgerea tuturor etapelor prevăzute în proiect, practic, construcția efectivă a început în luna iulie și recepția finală s-a făcut în noiembrie. Iată că, în numai patru luni, dacă există seriozitate, proiectele sunt duse cu bine la final", a declarat primarul George Scupra, în cadrul conferinței organizate, ieri, la Primăria Ovidiu.

El a explicat că debarcaderul va contribui la realizarea obiectivelor ce reprezintă priorități pentru administrația și comunitatea locală.

"În urma acestui proiect se va dezvolta zona de debarcare și descărcare a peștelui la standarde europene. Mediul economic local va fi revigorat și se va stimula creșterea cererii de pește și produse piscicole. În plus, în zonă vor putea ancora până la 80 de am-barcațiuni. Un alt lucru bun va fi că, prin crearea debarcaderului vor crește veniturile la bugetul local al orașului Ovidiu cu ajutorul cărora vom putea pune în practică și alte proiecte pentru comunitate. Totodată, se vor crea noi locuri de muncă limitând șoma-jul și reducând fenomenul de migrație internă. De departe, cei mai bucuroși vor fi pescarii din Ovidiu, dar și locuitorii și turiștii care vor putea servi o masă cu pește în locația special amenajată", a mai explicat edilul din Ovidiu.

Și cum vestea s-a dus prin localitate că noua construcție este gata, oamenii au ieșit deja la plimbare pe malul lacului Siutghiol din Ovidiu.

"Este un lucru nemaipomenit pentru că, de-acum încolo, avem și noi la Ovidiu un debarcader. Ca locuitor al orașului nu pot să spun decât că sunt mândru și fericit că, în locul în care până mai ieri era plin de stufăriș și de mirosuri urâte, acum domnește o zonă extrem de frumoasă. Totul s-a transformat într-un loc minunat unde poți pescui, dar și unde te poți plimba cu nepoții în liniște. Mai mult, au fost amenajate și băncuțe, așa că poți sta liniștit să admiri peisajul", a spus unul dintre localnicii din orașul Ovidiu.

Concret, proiectul a constat în construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafață de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei, căi de acces pietonale și auto.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1,8 milioane lei însumând fonduri acordate de bugetul de stat, fonduri acordate din Fondul European pentru Pescuit, dar și aproximativ 600.000 lei de la bugetul local al Primăriei Ovidiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde