Primarul Viorel Ionescu i-a trimis o scrisoare ministrului Sănătății. "A fost luată o decizie pripită!"

451
Primarul Viorel Ionescu i-a trimis o scrisoare ministrului Sănătății.

Articole de la același autor

Spitalul Orășenesc Hârșova mai are un singur echipaj de ambulanță pentru a deservi aproximativ 30.000 de locuitori, din zece localități. Situația este semnalată de primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, care a transmis o scrisoare ministrului Sănătății, prin care solicită reanalizarea situației și luarea măsurilor necesare, astfel încât locuitorii să nu aibă de suferit. 


O situație de natură să pună în pericol sănătatea locuitorilor din partea de vest a județului Constanța a fost semnalată, în sfârșitul de săptămână care a trecut, de primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. Astfel, acesta a transmis o scrisoare publică ministrului Sănătății, Victor Costache, și managerului Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dr. Laurențiu Bădescu, prin care semnalează faptul că la nivelul Spitalului Orășenesc Hârșova mai funcționează un singur echipaj de ambulanță. Ceea ce înseamnă că un singur echipaj trebuie să răspundă de zece localități, cu nu mai puțin de 30.000 de locuitori. S-a ajuns în această situație după ce unul din cele două echipaje de ambulanță care erau în cadrul spitalului a fost repartizat la Crucea. 


"Viața are prioritate! Acesta este motivul ce ar putea justifica ultima decizie a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, dacă nu am lua în considerare că ne aflăm în plină campanie electorală și orice hotărâre luată așa, din pripă, lasă loc de interpretări. Este vorba de faptul că serviciul de ambulanță din orașul Hârșova a fost privat de o ambulanță din parcul auto existent în incinta Spitalului Orășenesc Hârșova. Din cele patru ambulanțe care deserveau întreaga zonă (aproximativ 30.000 locuitori din 10 localități), o ambulanță a fost relocată la Primăria Crucea. Problema nu este că localitatea a fost privată de o ambulanță, ci de faptul că, odată cu aceasta a fost relocat și un echipaj din cele două existente. În momentul de față, Spitalul Orășenesc Hârșova este deservit de o singură ambulanță cu echipaj complet. Decizia nu pare să fi fost luată pe fondul unor situații de urgență care să impună, tocmai în acest moment, detașarea acestui echipaj în localitatea Crucea. 


Apreciez că este pusă în pericol sănătatea cetățenilor, atât din Hârșova, cât și din localitățile limitrofe, întrucât, în situația unor evenimente rutiere, a unor situații de urgență în zonă, un singur echipaj de salvare nu va putea asigura acoperirea deplasării și permanența pentru Spitalul Orășenesc Hârșova, în același timp. 


Atrag atenția asupra faptului că oamenii au nevoie în permanență de servicii medicale de calitate și de asigurarea protecției, iar Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a luat o decizie pripită, care pare să satisfacă alte scopuri sau interese decât cele care trebuie să fie numai în interesul cetățeanului, atâta timp cât această mutare a fost făcută tocmai acum, în pragul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale", se arată în scrisoarea transmisă de primarul Viorel Ionescu. 


Edilul solicită public reanalizarea situației 
În consecință, primarul solicită conducerii SAJ reanalizarea situației, pentru a se reveni la o stare de normalitate, astfel încât să fie două echipaje la Hârșova și un echipaj la Crucea. 


"Atrag atenția asupra faptului că oamenii au nevoie în permanență de servicii medicale de calitate și de asigurarea protecției, iar Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a luat o decizie pripită, care pare să satisfacă alte scopuri sau interese decât cele care trebuie să fie numai în interesul cetățeanului, atâta timp cât această mutare a fost făcută tocmai acum, în pragul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.


În încheiere, salut înființarea unei stații a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța în comuna Crucea, dar solicit public dr. Laurențiu Bădescu să reanalizeze decizia luată, astfel încât să nu afecteze starea de normalitate de la Hârșova și să se poată oferi tuturor cetățenilor aflați în situații de urgență, ce beneficiază de serviciile Spitalului Orășenesc Hârșova, un act medical eficient și de calitate într-un timp de intervenție rapid, prin păstrarea celor două echipaje la Serviciul de ambulanță Hârșova și suplimentarea personalului calificat care să deservească și comuna Crucea. De asemenea, solicit public Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, să prezinte în mod oficial studiul care a stat la baza luării acestor măsuri", se mai precizează în aceeași scrisoare. 


XXX 
Reamintim că, recent, primarul Viorel Ionescu mai semnala o situație neplăcută cu care se confruntă locuitorii din orașul în fruntea căruia se află, situație de natură să pună în pericol integritatea și siguranța: lipsa polițiștilor cu atribuții pe linie rutieră! Și acest aspect a fost semnalat, în ultima perioadă, în repetate rânduri, mai marilor de la centru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde